Omdömen

2.7
Baserat på 20 omdömen och 162 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
26 aug 2023

Estet Digital Design

Rekommenderar ej!

Gillar iden av skolan men genomförandet är hemskt. Lärarna är rädda för eleverna. Om ni gillar skolan är väll de bra men om ni har en minsta tvekan, bytt! Jag var väldigt taggad på att börja men kände att de var fel redan på första dagen. En riktig nördskola
Föredetta elev
23 aug 2023

BÖRJA INTE HÄR - SERIÖST

SKIT. Seriöst, börja inte här varnar er seriöst. Folket har ingen respekt för varandra, folk är legit så fake. Killarna är skit konstiga, sexistiska och gör en bara obekväm hela tiden. Tjejerna är antingen knäpptysta eller pick me och fake som fan. Jag ångrar att jag inte bytte skola under de 3 åren jag gick här. Skulle ha gjort det såfort jag fick chansen. Eleverna här är VÄLDIGT speciella, om du förstår vad jag menar. Alla sitter o dömmer folk, fast de själva är minst lika illa. Lärarna verkar typ rädda för eleverna och gör typ ingenting åt de. Skolan är SÅ liten, och jag överdriver inte ens när jag säger att man inte kan gå med någon bredvid sig - korridorerna är för smala. Det är legit en labyrint o man hittar ingenstans. Typ de enda bra med skolan är skåpen. Känns som om de lockar med massa bra grejer, som tex matkort så folk ska glömma om hur dålig skolan faktiskt är. Tror inte en enda person gillar denna skola. SERIÖST, om du ens tänker tanken på att börja här - DONT. Seriöst, men om du vill bli deprimerad sure börja här.
Elev
15 dec 2022

dåligt bara

dåligt.. inget jag skulle rekommendera
Föredetta elev
29 nov 2022

rekommenderar verkligen inte helix....

dålig skola, dålig miljö, samt en racist svenska läraren som tar flera månader på sig att rätta 1 inlämning samt att hen vill att eleverna ska misslyckas
Elev
18 okt 2022

Natur

Sök inte natur

Läser natur i 3:an och är en av 4 naturare på hela skolan och känner mig rätt så exkluderad av skolan i sig. De flesta lärarna är bra men de flesta av mina favoriter har slutat och fler funderar på att sluta om något år. Mycket trevliga elever. Bäst om man är intresserad av programmering, skolans största linje är teknikinformation eller vad den nu heter (man läser massa programmering). Tycker personligen att estetlärarna är bra och har inte hört något om att de ska sluta. Maten är jättebra, vi har lunchkort så får äta typ vart vi vill. Det går att läsa japanska och e-sport vilket är nice oxå, har personligen läst japanska 1, 2 och läser 3 just nu och det är en av mina största anledningar till varför jag går på skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
8 maj 2022

DD20

Särskilt stöd

Om ni har någon diagnos/problematik så kolla upp ordentligt vilket stöd ni får INNAN kursstart. Det är väldigt långa dagar, många ämnen och mycket håltimmar. Rörigt och tidspress. Specialpedagog finns men verkar otillräcklig. Flera lärare är väldigt kompetenta och vill eleverna väl.
Elev
12 okt 2021

Mitt omdöme om helix

Har hört att folk säger att sen NTI tog över har skolan varit skit, just nu går jag mitt första år och tycker att dom ändrat schemat som fan och vår längsta dag är 17.00 så då är det vissa som kommer hem kl 20.00 på kvällen, vi sa att vi vill korta ner dagarna och så.

Stämningen i skolan och klassen är helt ok, det var en bra start i skolan, de börja med å träffa klassen och sen 2 dagar senare fick vi gå till prison island.

Maten är att vi får äta på valda restauranger som skolan samarbetar med, man tröttnar på vissa ställen så vi vill ha mer matställen.

Rätt lugnt i korridoren men ibland lite högljutt, om man vill sitta i grupprum får man göra de.

Man känner sig trygg i skolan eftersom ingen kan komma in förutom helix elever, man får en tagg med sig sen ska man skriva i en speciell kod som man fick för att komma in i skolan.

Jag gillar inte heller att vi har ibland 2 timmars rast för man har verkligen inget å gö dom timmarna.

Vår kortaste dag är 13.15, dom kom ut med att dom skulle göra om schemat från grunden så den blir bra men tror de inte kommer blir så bra.

Om jag hade högre merit skulle jag valt en annan skola om jag ska va ärlig, nu hade skolan gått ner till 95 merit fick komma in å jag hade högre än de.

Som sagt om ni har högre merit så välj annan skola å de ni gillar men om ni gillar IT, Desig eller teknik så ska ni välja denna skola. Bra lärare och ganska roliga men vissa dåliga men sä är de alltid, tack för mig:)
Elev
7 jun 2021

Teknik

En 3a som ska ta studenten nu till somaren

Helt okej skola, men mycket lärarbyten och rektorbyten. Bra lärare men förekommer väldigt mycket ****** bland eleverna så hela skolan är mer eller mindre en ända stor**********
Elev
11 maj 2021

Digital Design

!!!Rekommenderar verkligen inte Helix!!!

Jag går nu sista terminen på mitt andra år. Skolan är inte perfekt, speciellt inte under pandemin och distansundervisningen. Jag tycker dock att elever och lärare kommer bra överens på skolan och man bildar ganska starka band med båda. Det föregår näst intill ingen mobbing, och den tas hand om fort, och om lärarna inte gör det så finns det alltid elever som gärna hjälper till och minskar problemet.

Lunchen är okej och man brukar få sitta utanför klassrummet om det hjälper en att koncentrera sig så studiero är inte ett superstort problem! Det finns ingen utegård, förutom några bänkar och det är en mycket liten skola.

Jag räknade på hur många timmar som faktiskt är schemalagda med lektioner nu mot hur det var innan NTI. Resultaten var att vi (Min linje) har gått från att ha ca 32 timmar lektionstid i veckan till att vi har 25 timmar.

Det har försvunnit 6 timmar från vårat schema, vilket gör att jag saknar I-passen som de tog bort i och med att det skulle varit en motivation att arbeta under de timmarna.

De har även börjat ta bort kurser som hör till vissa linjer, bl.a. Digital Design som förlorat minst 3-4 kurser.

Sammanfattningsvis så är skolan mycket trevlig, många skulle kalla den en "nörd"-skola vilket är helt sant, men det är en mycket trygg skola där alla är väldigt accepterande. Linjernas kurser har skurits ned och vissa kursers lektionstimmar har också skurits ned.
Elev
3 maj 2021

Gå inte på helix

Fullständigt kaos konstant. Inte ens lärare vet vad som gäller vissa dagar. Efter NTI köpt helix har det bara gått nerför. Finns några av de bästa lärarna på denna skolan men även några av de sämsta, inte värt det tyvärr. Saker vi blivit lovade är antingen sena eller blir "bortglömda" och vissa blir bortviftade när de kommer med klagomål. Kan endast uppmana om att inte gå på helix.
Elev
28 jan 2021

Nti är hemskt

Helix var ett utav de bästa gymnasiet skolor ett skola som jag älskar nu går jag i åk 3 Och Nti har köpt skolan och de har besviket oss som går i åk 3 de räknar inte oss som sina elever. Vi vill att vår röst ska höras bort med Nti gör helix fantastiskt igen
Elev
8 okt 2020

Helt ok skola

Har börjat med mitt andra år i skolan och hitills så har jag varit ganska nöjd.

De flesta lärare är vänliga och svarar ganska snabbt när man t.ex skickat mail eller ställer en fråga till dem.
Stämningen mellan eleverna brukar vara lugn och kamratlig, till och med mellan klasserna och det är inte så många elever i skolan vilket ger mer arbetsro.

Jag är glad över att I-passen togs bort eftersom lärarna var sällan närvarande vid de ändå.

Fast jag är tacksam över att vi får gratis skolmat, någonting som gymnasier inte behöver servera så brukar jag ibland få ont i magen av maten pga det är för mycket fett eller snabbmat.
Skulle vara mer glad om det fanns ett större val av grönsaker och fisk :)
Elev
8 sep 2020

Ja, sådär ungefär haha

I ettan trivdes jag inte alls. Ville byta men bestämde mig för att stanna kvar då det blev hemundervisning. Nu när jag kommit tilbaka är det mycket bättre och trivs mer. DÄREMOT är vissa lärare inte super bra, och det krånglar alltid med lektionerna typ klassrum. Ipassen försvann vilket var bra. Denna skola rekomenderas om du vill gå i en mindre och mer chill skola. Välj däremot inte skolan om du är sportintresserad, och vill gå i en störra skola med "normalt" folk. På denna skola är hamnar alla utstötta. Det är det som jag ångrar med mitt val av skola då jag inte riktigt matchar med min klass stil.
Elev
20 aug 2020

Välj inte helix

Ingenting fungerar som det ska. Välj inte helix är allt jag kan säga. Coronapandemin har bara gjort allt 119929919 gånger värre. Istället för att fortsätta ha distans (som har funkat bra) öppnade dom upp skolan och förstörde allting. Välj.Inte.Helix
Elev
10 maj 2020

Finns mycket som kan förbättras

Det är otroligt mycket lärarbyten, vilket drabbar både betyg och lärande. Alla bra lärare drar, vilket jag anar har att göra med dålig ledning. Många sämre lärare blir kvar trots klagomål från elever. Dock är stämningen mellan elever bra, det är mycket gemenskap även mellan klasser. En skola där man inte lär sig speciellt mycket, men har kul.
Elev
15 apr 2020

Wtf!!?????

Jag klarar inte av det här länge.. sitter och hyperventilerar och gråter och det enda jag kan tänka på är I-PASSEN
Elev
12 feb 2020

VÄLJ INTE HELIX

Snälla bara. Välj inte helix. Det ni läser på deras hemsida är lögner. Ipassen är kaos. Lärarna är knappt där. Och man får inte alls hjälpen man vill ha.

Sen NTI tog över skolan gick allt åt helvete.
Elev
28 dec 2019

Skolan är okej. Blivit sämre och sämre.

scheman fungerar inte, mycket i-pass och skolan tar inte hänsyn alls till elevernas hälsa. Mycket incidenter och skolan gör tyvärr inget åt det som händer och lägger det på hyllan. Är inte alls nöjd med skolan. Mina förväntningar var att det här har en seriös skola med ”Höga ambitioner” vilket inte alls är fallet. Skulle ha valt en annan skola om det inte var för att det var försent för det nu.
Elev
22 nov 2019

Helt ok skola med inte för många elever

Stressigt och har för många i-pass
Elev
19 okt 2019

Skolan är extremt bra.

Går mitt första år på helix just nu och skolan är så bra! Allt fungerar galant, skolan känns säker och lärarna är superbra.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen