Omdömen

2.6
Baserat på 9 omdömen och 73 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
20 apr 2023

Jättebra verksamhet

Bra och engagerade lärare, uppstyrd fritidsverksamhet. Vi är mycket nöjda.
Elev
22 feb 2022

Lärare behandlar os som hundar!

Denna skola är hemsk! Lärare behandlar os som hundar och stressar sant! så låter det bara otrevliga och elaka hela tiden, fast man inte har gjord något. Skol matten är också väldigt dålig många äter inte ens. Lärarna tror att dom alltid har rett och kan bestämma. Och så fort tjejer gör något mailar det hem direkt men om det är killar som ör jobbiga och är dumma ja men då ska det inte maila hem. Snälla! börja inte på denna skola. Allt är hemskt och om man gör ila säg så bryr inte ens skolsyster sig om det och inga lärare.
Föredetta elev
18 feb 2022

Brister angående Östermalmskolan

Hejsan. Jag är en föredetta elev som gick på östermalmskolan. Jag tänker lyfta fram både för-och nackdelar. Min diskussion inleds med styrkorna.

På skolan förekommer det ordningsregler och andra regler som skall bidra med trygg och säker miljö för både personal och elever. Personelen försöker även att förebygga mobbning i stor utsträckning. Därför blir färre elever utsatta av förtryck och blir sällan trakasserade av andra. Fördelarna är ganska många, men dock finns det även nackdelar.

Exempel på svagheter med skolan är personalen, skolmiljön, prov och läxor och vidare. När jag själv var elev på östermalmskolan hade vi knappt några läxor och prov. Under en termin fick vi totalt 10 examinationer. Konsekvenserna av detta blir allvarsamma. För det första får elever sämre grundkunskaper inför högstadet. För det andra påverkar det elevernas liv på ett sämre sätt. Orsaken till det är att många av dem har en stor uppförsbacke. Förbättring av östermalmskolan skall ske på följande sätt: Fler examinationer och mer engagemang från mentorerna och övrig personal. Detta ökar möjligheterna att eleverna kan skapa en stabil grund inför gymnasiet och högstadiet. Emellertid har det skett en förbättring genom att eleverna får fler examinationer, men det är inte tillräckligt.

En annan nackdel är personalen. Jag gick på östermalmskolan i tre år. Vissa lärare är "bra" genom att de visar engagemang och motiverar eleverna med elevernas studier. Tyvärr finns det fler av "sämre lärare" jämfört med "bra" lärare. Många lärare sätter betyg utifrån elevernas personligheter. Detta framgick tydligt när jag gick där. Vissa elever fick högre betyg än mig trots att jag presterade bättre på examinationerna. Det handlar inte bara om betygssättning, utan även ambition och pedagogik. Nuvarande lärare på skolan är fortfarande oambisösa och deras pedagogik är dåligt. Det måste ske en förbättring. Alla elever ska ha samma förutsättningar och elevers skolgång skall inte baseras på elevernas personlighet.

Den sista nackdelen är skolmiljön. Fortfarande är skolmiljön hemsk. Luften är oförenad, på golvet ligger det damm och det luktar instängt. Detta leder dock inte till kortvariga följder, men i längden kan det bli allvarligt. Orsaken till det är att luften påverkar elevernas hälsa. Oförenad luft ökar riskerna för smittsspridning (sjukdomar).

Avslutningsvis finns det fler nackdelar än fördelar med östermalmskolan. I nuläget ligger jag väldigt bra till i mina studier. Jag ska vara helt ärlig, jag gick låga betyg och började på nivå noll. Jag fick kämpa väldigt hårt för att ta igen allting jag har missat. Om ni vill att era barn ska lyckas i framtiden, undvik östermalmskolan och välj istället en annan skola.
Förälder / Vårdnadshavare
7 feb 2022

Sämre än man kan tro

Hej! Ingen skola jag rekommenderar pågrund av otydligheter och brister av ordningsreglerna samt lärarbyte hela tiden.
Förälder / Vårdnadshavare
31 jan 2022

Östermalm skolan inte bra!

Hej hej allihopa den skolan är inte den bästa.Min son Ahmad är gick där i två år... Han var allergisk med luften i skolan och han gick i sjukhus 2 år!! Missa skola 5,6. inte bra skolan!
Förälder / Vårdnadshavare
12 maj 2021

Saknar samsyn i viktiga frågor

Skolan har trevliga lokaler, men inte alltid ändamålsenliga för nuvarande verksamhet. Elevantalet är lagom stort och har en bra sammansättning.

Skolan har länge haft stor omsättning på lärare, även under pågående terminer. Detta innebär otrygghet för elever och social stress när nya relationer konstant måste byggas, samt svårigheter för lärare att anpassa undervisning efter såväl elevers olika behov som efter styrdokumentens krav. Särskilt illa far barn med NPF-diagnoser av detta.

Brister i skolledning gör att hur undervisningen fungerar blir alltför beroende av den enskilde läraren. Det finns enskilda lärare som är pärlor; ser och lyfter elever utifrån vars och ens behov så att de når så långt som möjligt. Samtidigt finns andra lärare som uppenbarligen hamnat fel i yrkeslivet; sådana som återkommande använder sänkningar gentemot elever för att behålla kontrollen och medvetet agerar i strid med styrdokument (under namnet "ordning och reda"), och strebrar som medvetet ignorerar elevers behov för att det inte passar deras agenda att själva klättra i hierarki.

Skolans interna ordningsregler brister i konkretion vilket gör att de uppfattas som nyckfulla och svåra att följa. Detta beror på att skolans personal gör individuella tolkningar av vad de abstrakta reglerna innebär i praktiken men saknar förståelse för att elever inte per automatik gör samma tolkningar.

Eftersom man inte i förväg kan veta vilka lärare ens barn kommer att få, eller ens kan räkna med att barnet ska få behålla sina lärare under en längre tid, och eftersom skolledningen har otydliga ramar och ordningsregler kan jag tyvärr inte rekommendera skolan.
Elev
5 maj 2021

Bästa skolan någonsin

Bästa skolan i Västerbotten mycket bättre än *******. Perfektion om det var en skola
Föredetta elev
1 mar 2021

Låt inte era barn börja här!

Östermalmsskolan är en skola jag inte rekommenderar för någon! Vissa lärare kan vara ganska bra, men de flesta är inte bra som lärare. Känns ganska oseriöst! Börja bara på någon annan skolan, då slipper ni problem med lärare :)
Elev
4 nov 2020

Jättebra

Bra skola som ser varje elev

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen