Omdömen

3.7
Baserat på 25 omdömen och 198 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
29 sep 2023

Mycket bra skola

Jag börja skolan för några veckor sedan och ångrar inte för en sekund mitt gymnsaieval.

Detta är fan den bästa skolan jag nånsin har gått på lärarna är svin trevliga, maten är jätte god från dalasalen, nya och fräscha lokaler, mycket praktiskt som jag gillar för är väl ganska trött på teori.

Sen är skolan rätt så liten 200 elever nånting tror jag och man "känner" alla i sin klass vilket är trevlig sen har jag träffat massor av nya vänner som är mycket bra.
Sen har man nära till falu centrum vilket är bra på lunch rasten när man vill köpa nånting på typ hemköp.

Det enda negativa är väl att det inte finns så mycket att göra på rasterna samt att skol kafeterian som öppnar nästa vecka bara kommer ha öppet på måndagar och fredager men spelar inte jätte stor roll för hemköp finns i närheten.
Elev
4 okt 2022

Så nöjd!

Har börjat här nu i augusti och jag tycker skolan är så himla bra. Supernöjd med mitt val av linje, så bra lärare som verkligen bjuder till.

Rekomenderas starkt !
Föredetta elev
6 jul 2022

VVS

Tre bra år

Är glad att jag valde praktiska. Mina bästa 3 år i skolan. Tidigare skolgång var väldigt tung och jobbiga. Men på praktiska fick jag vänner och lärarna såg verkligen varje elev. Från att känna mig värdelös i så många år så fick jag under 3 år på praktiska känna att jag också kunde.
Elev
17 mar 2022

Yrk

Jättebra

Går 2a året och det är mycke bättre än jag kunde tro innan
Bra mindre skola
Alla lärare ser oss och är överlag sjysta
Mat på dalasalen är kanon
Rekomendeerar skolan för andra
Så skönt med apl 3 dagar i veckan, sen är vi inne på skolan ´de andra 2 dagarna för vanliga ämen och yrk inne
Kan vara lite högt ljud på verksatan men så låter det ju på byggena oxå
Förälder / Vårdnadshavare
31 mar 2021

Bygg

Skolan gör skillnad

Min son har gjort världens bästa resa på denna skola. Han får känna att han lyckas, han har dessutom en apl-plats där han får arbeta extra på lov och helger. Mentorn är engagerad och fantastisk!
Föredetta elev
24 feb 2021

Tänk en extra gång.

Att denna skola ens har så många ”utmärkt” är väldigt chockerande, och att de flesta är skrivna på en och samma dag, med samma typ av stil gör mig fundersam.
Någon personal som kanske fått ett uppdrag?

Hur som helst.

När jag gick på praktiska gymnasiet i Falun så var det väldigt väldigt dåligt, ingen struktur, lärare som inte kanske borde varit lärare från första början, jag håller med dom flesta tidigare omdömen där skolan beskrivs som slapp och dagis liknande.. för det är verkligen så.

Jag vet även att skolan inte har det bästa ryktet i Falun, många som har lika negativ bild av Praktiska gymnasiet.

De står mycket om APL osv, vilket i sig är bra, men jag tror jag satt kanske ett år i skolans lokaler utan en APL plats. Jag fick alltså åka från Borlänge till Falun varje dag för att sitta på en träbänk i sisådär 4-5 timmar för att sedan åka tillbaka. Så såg det ut en bra lång tid.


OBS: detta jag skriver är absolut inte för att tracka ner på skolan, utan är helt från min egen erfarenhet, och som jag vet många andra delar med mig.

Jag vill ge kommande elever viktig information så att man tänker en extra gång innan man väljer denna skola.

Svar från Praktiska Gymnasiet Falun

Hej,

För några år sedan hade skolan stora utmaningar och det finns fog för viss kritik. De senaste åren har skolan gjort en utvecklande resa på många sätt.
Idag har vi ny huvudman, ny personal och ny rektor.

Vi har elevenkäter som visar på en ökad grad av studiero, trygghet och nöjdhet över skolan. Hela 80% av eleverna som går på skolan nu svarar att de kan rekommendera skolan vidare. 92% svarar även att de trivs bra på sin APL-plats.

Vi har höjt närvaron, måluppfyllelsen och har en hög andel elever som går ut i arbete efter examen. Även dagens medarbetare är nöjda och 100 % svarade att de kan rekommendera sin arbetsplats vidare.
Vi gör vårt bästa för att förvalta och vårda det vi lyckats med hittills.

Mitt råd till dig är att åka ut och besöka olika skolor för att skapa en bild av vad just du känner och på så sätt förhoppningsvis göra ett bra gymnasieval.

För att se mer vad som händer i just vår verksamhet finns vi på instagram: praktiska_falun
Och även på www.praktiska.se/falun

Med vänliga hälsningar Linnea Fahlström, Rektor
Elev
15 feb 2021

Praktiska Gymnasiet

Elev

Jag går på skolan nu och tycker verkligen att den är bra! Perfekt med all apl, bra lärare som både är sjyssta, glada men sätter krav på oss så att vi gör det vi ska. Trivs jättebra och jag tror att det finns stora möjligheter till jobb efter skolan
Föredetta elev
4 feb 2021

Skolan

Liten skola, bra sammanhållning, roliga lärare som är engagerade, bra mat, skönt med mycke apl. Jag fick jobb på min apl plats nästan direkt efter examen!
Elev
3 feb 2021

Trygg skolmiljö

Trygg skolmiljö, lagom med elever, god mat .
Personal
2 feb 2021

En lärares perspektiv

Jag är lärare på skolan och har arbetat här under de senaste 5 åren. När jag läser tidigare omdömen så har jag en viss förståelse för hur man tidigare kan ha upplevt sin tid på skolan. Skolan hade en hög läraromsättning, en ledning lokalt och regionalt som hade sina brister minst sagt, många obehöriga elever i klasserna (minst 50% av eleverna) så kallade im-yrk / im-pro då populariteten inte var så hög. Trots detta har jag trivts väldigt bra på min arbetsplats av olika anledningar och stannat kvar. Den främsta belöningen är när man för följa den utvecklingen som eleverna gör när de kommer och att få se en elev som tidigare inte gått på lektionerna att faktiskt klara av och ta sig igenom ämnena trots tidigare dåliga erfarenheter och det är den bästa känslan man kan få som lärare. Att få vara med om den resan som skolan har gjort på den här tiden är väldigt kul och idag står vi i ett helt annat läge med i mina ögon väldigt bra och omtyckta kollegor, väldigt låg läraromsättning (även om det sker något byte ibland), en ny ledning på skolan, en ny väldigt bra ägare i form av Academedia som är Europas största utbildningskoncern, i princip fulla program på alla linjer, stor andel förstahandssökande på de olika program som vi erbjuder, nästan samtliga elever har godkända betyg från grundskolan. Jag kan nämna väldigt många fler positiva saker med skolan. När det kommer till skolans rykte i samhället och arbetslivet har det också förändrats stort de senaste åren/året. Nu pratas det väldigt positivt om eleverna bland branch folket. T.ex. Jaha var det era fordonselever som vann draknästet i UF. I början av min tjänst ville jag inte bära arbetskläder med skolans namn på men nu bär jag våra kläder med stolthet när jag tar mig till och från arbetsplatsen och även privat. Det säger en del. Nu har det varit väldigt mycket positivt men med det sagt inte sagt att vi är perfekta och inte har saker att jobba med för det har vi säkert. Det jag vill belysa är att väldigt mycket positivt har skett på skolan den senaste tiden och tittar man på de undersökningar som görs varje år gällande elevnöjdhet och medarbetarnöjdhet så har de gått kraftigt uppåt under de senaste 2 åren. Mvh En Lärare som är väldigt nöjd med sitt jobb.
Föredetta elev
2 feb 2021

Praktiska Falun

Gick på skolan tidigare och fick jobb direkt efter skolan var slut! När man gick på skolan insåg man inte hur bra det var, är du praktiskt lagd eller är intresserad är detta ett jättebra val! Sjyssta lärare som verkligen ser en, de sa alltid hej även om man inte gick på deras program. Sjukt bra med APL varje vecka och lunchen på skolan är grym när man får äta på dalasalen varje dag!
Föredetta elev
2 feb 2021

Praktiska Falun

Gick på skolan tidigare och fick jobb direkt efter skolan var slut! Tycker skolan har varit jättebra nu med facit i hand. När jag gick där insåg jag inte hur bra det var, en liten skola där man "kände" de flesta andra elever. Bra lärare som verkligen såg alla elever så man kände sig välkommen varje dag. Om du är praktiskt lagd eller vill lära dig en massa så är skolan ett perfekt val! Sen är ju lunchen sjukt bra, Dalasalen varje dag
Elev
2 feb 2021

Engagerade lärare och stor gemenskap.

De positiva med skolan är de engagerade lärarna, gemenskapen och vännerna man får för livet. Du kommer direkt ut i arbetslivet genom den praktik plats du får redan i åk 1, vilket är jätte bra för skapandet av kontakter som kan leda till jobb redan under utbildningens tid.
Är super nöjd med skolan.
Ny rektor och nya lärare som verkligen brinner för eleverna och lärandet.
Förälder / Vårdnadshavare
2 feb 2021

Bästa skolan.

En liten och mysig skola med otroligt bra lärare. Det finns en väldigt stor chans till att du har ett jobb efter studenten då praktiska bedriver lärlingsutbildning.
Mysig skola och jättebra mat. Lärarna är toppen. Välj denna skola om du vill få en yrkesutbildning.
Elev
2 feb 2021

Lärare som vill att man lyckas

En liten skola, där man lär känna alla elever och lärare
Elev
1 feb 2021

Dålig anpassning och kommunikation

Rekommenderar inte praktiska till de elever som har något som helst problem. Man får ingen vettig hjälp och de är värdelösa på kommunikation.
Elev
29 jan 2021

Min erfarenhet av praktiska.

Jag själv går här på praktiska och har gått här i 2 år nu, finns massa prositivt att säga om skolan så som skolmaten och den relation man får med andra elever & lärare. Det är en liten och trevlig skola och om jag hade fått lov att välja gymnasie igen så hade jag valt praktiska.
Det ända negativa jag har upplevt är att nån lärare har varit dåliga. Men tar man upp sånna saker med rektorn eller någon annan lärare så gör dom verkligen saken och inte bara skiter i det.
Elev
29 jan 2021

Bästa skolan

Har aldrig tyckt om att gå i skolan, till nu. Världens bästa lärare. Och världens bästa mat!!! 🤩
Elev
9 sep 2020

Besviken

Har gått här nu i ett par veckor, redan dags att byta

Det var verkligen inget för mig
Elev
27 aug 2020

Praktiska gymnasiet Falun

Det är en bra skola med mycket jälp och passar för dom aldra flesta oavsett ålder, kön eller vart du kommer ifrån.
Föredetta elev
24 jul 2020

Njaaaa

Hade ingen bra tid här, som många andra skriver så var det väldigt luddigt generellt. Man fick inte så vidare bra med information, samt att lärarna kändes lite ”frånvarande” vissa lärare var väll helt okej. Men väldigt väldigt lata! Skolan annars är väll bra då man kommer nära sina kompisar, och riktigt bra mat på dalasalen. Välj denna skola om ni vill flyta igenom gymnasiet, men med tanke på min upplevelse och många andras som vi kan se här, så välj en annan nu när ni är i den positionen.
Föredetta elev
1 jul 2020

Dålig skola

Extremt dålig skola!

Okunniga och lata lärare

Dom bryr sig inte så mycket om utbildningen utan bara om att ha det så slappt som möjligt. Sedan så byts det lärare typ varannan vecka. Det enda positiva med denna skola var att man kom nära sina klasskamrater då det var en liten skola. Men allt annat är uselt. Så vill ni flumma igenom gymnasiet välj denna skola. Jag hade gärna gått tillbaka i tiden och bytt. Så gö inte samma misstag som mig.
Föredetta elev
23 feb 2020

Besviken

Lärare sena eller inte ens i skolan.
Ger inte ut hjälpmedel som är utlovat eller i stort behov i lektionerna.
Informationen är fruktansvärd helt ärligt, fick oftast om vi ens fick information så kvällen eller tillochmed natten innan, eller samma morgon. Information så som att saker är inställda eller att vi ska vara på en speciell plats istället.
Jag och andra har fått olovlig frånvaro innan fast vi varit anmälda i läkarbesök eller även varit på lektionerna utan att störa osv.
Inlämnade uppgifter blev borttappade väldigt ofta och det var elevernas fel alltid, tills lärarna hittade sakerna för sent efter betygsättning etc.

Positivt: finns vad jag vet 2 jättebra lärare där idag. Bytt rektor osv, så hoppas framtiden blir ljusare!

Svar från Praktiska Gymnasiet Falun

Hej, det du beskriver är så klart inte ok. Vi vill gärna ha kontakt med dig så vi kan förbättra oss, hör av dig till: Linnea Fahlström, rektor på: linnea.fahlstrom@praktiska.se eller: 0705-44 32 33
Föredetta elev
18 dec 2019

Är det bättre nu?

Negativt:
När jag gick där för några år sedan så hade vi en skit dålig rektor, de flesta lärare kom sent varenda lektion pga "skrivaren funkar inte som den ska" (fixa den då? - efter 3 vår var det samma sak lol) Jag blev avstängd en vecka pga falska anklagelser ifrån psyko lärare och rektor såatteh… inga bra minnen.
Är kallt i byggnaden på sommaren, kallt på vintern.. (men det är väl standard på alla skolor?)
Tyckte informationen var dålig (fick veta att t.ex. fotograferingen var inställd samma dag osv)

Positivt:
Hoppas att det är bättre nu!
Dom har nu en ny rektor, nya lärare (känner en och hen är AMAZING!) är en väldigt liten skola så det känns väldigt tryggt och lugnt, nästan aldrig stökigt, 50% praktik är jätte skönt för skoltrötta ungdomar. (som jag var)
VÄRLDENS GODASTE skolmat (äter på Dalasalen) 10/10 för maten. Utan tvekan. Suveränt för vegetarianer och veganer!!
Väldigt mysig skola rent generellt. Nära till mycket. tack vare praktik perioder kan man få chansen att åka över hela Sverige NÄSTAN vart man vill. (kul för naturbrukare - kungliga stallet ngn?)

Svar från Praktiska Gymnasiet Falun

Vad tråkigt att du har dåliga minnen från skolan, det är så klart inte det vi vill. Du får gärna höra av dig till oss så vi kan förbättra oss mer, Linnea Fahlström, rektor på: linnea.fahlstrom@praktiska.se eller: 0705-44 32 33. Hoppas vi hörs!
Elev
3 jun 2019

För få behöriga lärare

För få behöriga lärare samt otroligt dåliga på ge ut information till eleverna vad som skall göras den berörda dagen sen även lärare som kommer sent.

Svar från Praktiska Gymnasiet Falun

Hej, du får gärna höra av dig till oss så vi kan lösa situationen. Kontakta rektor Linnea Fahlström på: linnea.fahlstrom@praktiska.se eller: 0705-44 32 33

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen