Omdömen

2.2
Baserat på 8 omdömen och 72 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
31 maj 2023

Rekommenderar inte Renforsskolan om du ska byta skola

En skola som inte har speciellt mycket koll på saker och ting. Varken lärare eller elever får bra information om saker. Om man frågar en lärare om händelser som ska ske får man inget svar pga dålig information. Rektorn är nästan aldrig på skolan heller vilket är väldigt konstigt. Hur ska en skola bli bättre om rektorn inte ens vet hur vi har det. Dålig säkerhet också. Vid ett tillfälle när skolinspektionen skulle komma och kolla skolans säkerhet så hade det innan inte funnits några handtag på utrymningsfönstren, men när skolinspektionen kom sattes de dit direkt. Det är ingen ordning på någonting nästan. Det har blivit bättre på senare tid men det är fortfarande inte bra.
Det finns även för lite lärare vilket gör att om en lärare är sjuk och det inte finns tillräckligt med vikarier får t.ex syven rycka in. En syv ska inte vara tvungen att rycka in på lektioner som hen inte har någon koll på. I såna här tillfällen är det lika bra att ställa in lektionen då nästan ingen av eleverna får ut något vettigt av den. Det är sällan ”vikarierna” har koll på vad vi ska göra. När man nämner detta för lärare verkar dom inte bry sig särskilt mycket. De har inget argument mot det vi säger ang det här. Det är som att dom bara vill att vi ska ha lektion bara för att, sen spelar det ingen roll om vi får ut något av den.
Föredetta elev
9 nov 2022

Hur beskriver man renfosskolan?

MOBBNING! Det är det ända den här skolan kan. Maten är väl ok och vissa lärare men annars nej. I alls mina år på denna skolan har de funnits mobbar och de blir bara fler och fler. Det spelarna nästan ingen roll om du är populär elr inte du kan bli mobbad endå.

Rektor är nästan aldrig på skolan och om han är där så gör han inget åt dem som blir utsatta för mobbning. Man kan ha flera möten med han men oftast så händer ingenting. Vi fick en biträdande rektor men hon gjorde det väl bara lite bättre. Tex om man har en annan hudfärg och får en rasist kommentar och man går till en vuxen så blir det direkt polisanmälan.

Det är ju inte fräsch där heller. Ibland finns det avföring på väggarna, kiss på golv/väggar och snus och fimpar överallt. Ingen vågar säga eller göra nått för då kanske man blir utsatt själv. Mobbarna har för stort övertag. Och lärarna orkar inte göra nått längre.

Jag själv blev mobbad och dem slutade för jag tog hjälp utifrån med mobbarnas föredrar som var vänner med mina. Men det är sällan att dem som inte känner mobbarnas föreldra får hjälp. Lärarna säger "Vi tartag idet" ingenting händer.

Om man har läs och skriv svårigheter så ärdet en av 20 lärare som förstår och hjälper en med det. (av mina erfarenheter).

Så min förslag om du bor i vindel och ditt barn vill elr kan pendla till stan så ska dem göra de för att inte få ärr för livet som många av oss föredetta elever har. Inget barn ska behövas utsättas för mobbning och ha ångest och inte vill gå till skolan för att dem blir grovt mobbade, rykten som sprids som inte är sanna, (dem är grova oftast) folk som viskar eller skrattar åt en när man gör en presentation, intryck i ett hörn, får sina ytterkläder ner tryckta i toan, öken namn. Och förmodligen massa mer. (Jag har inte varit med om allt detta själv utan det är eller på skolan som också har varit med om vissa av dessa sakerna)
Elev
23 aug 2022

Bra skola

Bra skola bra lärare
Elev
22 feb 2022

Dålig skola!

Gick här i början av 2010 och det var en hemsk tid. Elaka lärare och feg rektor, mycket mobbning och lite satsning på ungdomar. Tyvärr liknande situation idag bland bekantas och vänners barn som går där idag 2022.

Denna skola förstörde en del av min barndom, låt den inte göra samma med era barn. Ingen av mina syskon eller vänner som gick på Renforsskolan har mycket positivt att säga.
Elev
16 dec 2020

mögel

Det är mögel i skolan så man blir trött och får huvudvärk. Skolsköterskan kan inte ens vara på skolan pga möglet.
Elev
14 dec 2020

Västerbottens sämsta skola

Fruktansvärd mobbning. Väldigt många byter skola för att de blir mobbade,mobbarna är nästan alltid samma personer. Men lärarna och rektorn gör inget åt det. Jag tror inte ens att föräldrarna till mobbarna vet hur hemskt de beter sig. Det är en otrygg skola och man får lite information ifall det händer något. Ni kanske har hört om våldtäkten,ingen på skolan har fått veta något mer än vad det står på VK,och det är inte mycket. Man går runt och är rädd hela tiden. Vissa lärare tror man inte ens att de kan vara utbildade för de kan ingenting och är väldigt osäkra på sig själva. Maten är ganska bra men matsalen är väldigt liten,så man får trängas och ibland när det är mat som är extra omtyckt så får vissa elever sitta utanför matsalen för att det inte finns någon plats. Det finns vissa problem barn, som det alltid finns på skolor. Men jag tycker att personalen inte kan hålla koll på dessa barn,de låter dem slåss och göra sönder saker. Förra gången en från personalen faktiskt ryckte in så vart hen sparkad,för man får visst inte röra barnen när de är fysiskt okontrollerbara. Vissa elever mobbar till och med lärarna,de kastar böcker i huvudet på dem och slänger in lök i klassrummen,de har helt enkelt ingen respekt för dem. Om man går i korridoren så kommer man med stor sannolikhet att få en och en annan elak kommentar av något litet ovårdat troll. För troll är dem verkligen,de kan inte ens respektera städarna. De häller ut skräp och kissar på golvet. Man kan inte tro att de yngsta på den här skolan faktiskt är 12 år. Det känns som att man är på ett dagis med världens odugligaste ungar. Som det stod i en annan recension så är det främst några ungar från årskurs 8 som är skolans mobbare. Man känner att de bara beter sig som de gör för att de ska kunna bibehålla sin "makt". För det finns oftast ingen anledning till att de mobbar just de personer som de mobbar. Rektorn går aldrig runt i skolan och ser hur illa det är,och när det har hänt något så gör han inget åt det. Det känns verkligen synd att man inte får namnge personer här,för då kanske några det är föräldrar som ser att sina barn inte är något att vara stolta över. Renforsskolan: Västerbottens sämsta skola
Förälder / Vårdnadshavare
8 nov 2020

Rektor med ryggrad som ett ostron.

Fruktansvärd skola. Tillbringade en hel dag i mitt barns klass efter flera månaders mobbning trakasserier och misshandel. Bytade skola till mitt barn samma vecka. Inte ens mitt barns mentor ville ha sitt barn på skolan. Det säger ganska mycket. Fler föräldrar har hört av sig till oss i panik för att deras barn far illa. Det finns alltid en gemensam nämnare. Tre flickor och tre pojkar som är brutalt elaka.
Elev
28 mar 2020

Helt ok skola

Väldigt bra, eleverna beter sig ibland dåligt men lärarna gör sitt jobb.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen