Omdömen

3.3
Baserat på 40 omdömen och 303 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
10 aug 2023

Nat

Natur

Ja det är svårt och man får en massa stress, men vad förvänta man sig? Plus man får en massa hjälp från lärarna och kuratorn om man behöver. Och eleverna är jätte trevliga och älskar skolans traditioner.
Elev
13 jul 2023

Väldigt bra men plugg

Bra skola, bra utbildning, roliga traditioner, gemenskap men väldigt mycket plugg
Elev
7 jun 2023

Natur

Faktiskt värt det

Helt ärligt skolan är fett svår och man får stress men ingen annan skola har så roliga traditioner och sån stark identitet, det finns heller inga sorts popularitetstävlingar o så på natur iallafall
Elev
8 mar 2023

Naturvetenskap

Mycket brister

(Vissa) lärare är mycket dåliga. Skolan lever inte alls upp till ditt motto där empati ingår. Maten är ok men lunchtider är mycket dåligt planerade, då matsalen som sägs ska rymma 400 elever alltid är överfull. Ont om lämpligt studiemedel och orättvis fördelning.
Elev
26 nov 2022

Humanistiska

Mycket läxor o prov

Jag går andra året på humanistiska språk. Maten på skolan är hyfsat bra för att vara skolmat, bortsett från den vegetariska. Det finns vissa asbra lärare och andra mindre bra, som på alla skolor. Men skulle ändå säga att majortiten är bra, har dock inte haft i närheten av alla. Det finns många roliga traditioner. Det är ganska mycket stress, mer än vad det är på andra skolor. Om du vill gå språkinriktningen så tänk på att man har prov i båda språken samma vecka. Förutom stressen är det en bra skola. Rekommenderar om du kan hantera det men annars inte. Det blir dock lite lättare med tiden att hantera stressen.
Elev
29 okt 2022

Naturvetenskapsprogrammet

Beror på dig

Detta är mitt andra år på Rudbeckianska och har under dessa år lärt mig en hel del. Har utvecklats som person, blivit främst mer ansvarsfull och ordningssam. Detta på grund av att lärarna inte är på eleverna, du sköter ditt och tar fullt ansvar. Vissa lärare är väldigt dåliga, i den meningen att de inte har någon kompetens alls. De slänger uppgifter på eleverna, du får med andra ord vara din egna lärare och det är något du kommer utvecklas av. Det som å andra sidan drabbas är dina betyg och din psykiska hälsa. Maten är under all kritik.

Kort sagt skulle jag inte rekommendera Rudbeckianska. Lärarna är väldigt stränga med rättning trots att de inte undervisar som de bör. De tar med andra ord mer av dig än vad dem ger. Det finns ingen balans i det hela. Du blir överbelastad. Satsar du exempelvis på läkarlinjen eller andra yrken med hög antagningspoäng skulle jag definitivt inte rekommendera att du börjar på Rudbeckianska. Det går självklart att klara sig, du kommer endast behöva offra mycket, allt inom din fritid och dina intressen. I andra skolor som TBS och Jensen kan du klara det i samband med att du jobbar eller går till gymmet varje dag. Vi är i den åldern där vi bygger upp vår identitet, det är viktigt att vi har tid med våra intressen och att umgås med våra nära. Därför skulle jag inte rekommendera Rudbeckianska.
Föredetta elev
22 sep 2022

Rekommenderar inte

Eleven är inte i fokus och man blir bortglömd som elev. Lärarna är inte villiga att bidra till en framgång.
Elev
14 sep 2022

Naturvetenskapsprogrammet

Bra skola men hög stress

Fin skola med många snälla lärare, 2an är det värsta året och kan hända att man blir beroende av kaffe och nikotin av stressen och skolmaten är inte superbra
Elev
16 maj 2022

samhällsvetenskapliga

Nej till Rudbeck

Skolan tar emot gör mycket elever och kan inte hjälpa de som är där, magen är inte varierad. Lärarna kan inte ta kritik medans de sprutar ut de på er. Är ni människor som säger ifrån när nått känns fel gå inte där.
Föredetta elev
18 jan 2022

Ångar mitt val fortfarande

En skola som har noll sympati för eleverna, bryr sig knappt om deras hälsa och mående! Riktig kattmat på skolan så tycker du om att inte äta om dagarna eller slösa pengar på utemat är skolan perfekt för dig, finns FÅ lärare som bryr sig om eleverna! ( Finns vissa guldkorn som bryr sig) extremt mycket prov och läxor spelar ingen roll vilken linje du väljer. Lärarna tror att alla elever är på A nivå. Får knappt hjälp av vissa lärare på lektionerna
Elev
12 jan 2022

Samhällsvetenskapsprogrammet

Därför ska du självklart välja rudbeck! 🏆

Jag är så glad att jag kom in på Rudbeckianska. Det är en jättefin skola.

Lärarna är jättetrevliga och det märks att dem brinner för sitt jobb vilket gör att ämnet outomatisk blir mer intressant. Dem vill att alla ska utvecklas så mycket som möjligt och ger en motivation. Vissa lärare får man nästan som ett kompisband med.

Det är absolut inte så stressigt i gymnasiet som jag trodde att det skulle vara. Eftersom lärarna och mentorerna har så bra kommunikation här så ser dem alltid till att vi inte har så jätte mycket uppgifter och prov samtidigt så man slipper stressa ihjäl sig. Men det är såklart viktigt att du har en bra planering också! Jag skulle ändå säga att 1an hittills har varit jätte lugn. Vissa dagar slutar du kanske rätt sent men då har man oftast fått lite sovmorgon istället. Det beror lite på hur ditt schema är. Vissa slutar senare än andra och tvärtom.

Om man har svårt för något ämne kan man alltid få stöd. Det finns tex många extra lektioner man kan gå på. Bland annat matte, naturkunskap och språk om man behöver.

Om jag skulle ha ett klagomål är det nog matsalen. Maten i skolan är det inget fel på. Skolmaten kommer alltid vara skolmat liksom. Däremot är det väldigt trång och många dagar är det väldigt svårt att få sittplatser i matsalen. Det kan ske att man får sitta i klassrum och äta för att ens få någon plats. Dessutom skulle jag vilja klaga lite över att det inte finns så många lugna platser att sitta och arbeta på förutom i klassrummen när man har lektion såklart. Jag brukar vilja plugga lite på rasterna ibland och då är det inte alltid lätt att hitta en lugn plats med arbetsro då det är så många elever överallt och det snackas för fullt. Man kan vara i biblioteket men det är inte alltid det går.

Om man inte gillar skolmaten eller skulle råka missa lunchen för någon anledning så kan man alltid kolla om skolkafeterian är öppen. Där har dem väldigt bra utbud på både lunch och snacks. Annars ligger ju rudbeck mitt i stan så man kan alltid köpa något ute om man har den möjligheten.

Undrar du över skåpen också? Jag var nyfiken på om skåpen skulle vara stora och rymliga eller om dem var små. Dem är inte jättestora men man får ändå plats med vinterjackan och alla skolböcker, plus lite mer. Dem är rätt så djupa sommar tur är, med två hyllplan.

Rudbeck är en bra skola överlag och all personal är jätte trevlig. Du läser varje ämne i olika klassrum och byggnader. Jag gick lite vilse första veckan men man lär sig fort 😂

Väljer du rudbeck kan du se fram emot tre helt fantastiska år!

MVH elev från Rudbeck :)
Elev
10 dec 2021

Naturvetenskapsprogrammet

Rudbeckianska gymnasiet

Rudbeck är en stor skola med många elever. Man är nästan bara med klassen vilket gör att det är svårt att lära känna andra i skolan. ”Gammaldags” studieteknik med mycket böcker och papper och mindre digitalt. Det är ganska lite fokus på hur man ska lära sig, som studieteknik och planering t ex vilket kan gör att det känns lite rörigt med alla prov, läxor mm. Annars är skolan bra. Det finns en jättebra kafeteria och skolmaten är oftast god. Det finns även många roliga aktiviteter inom skolan och flera olika klubbar som anordnar aktiviteter. Lärarna är för det mesta bra och väldigt snälla och förstående.
Elev
2 aug 2021

Rudbeck är inte för alla

Skön skola många traditioner och ganska ”gammeldags”, sjukt kul för studenterna.
Lärarna är empatilösa dränker än i prov och förväntar sig att alla ska prestera på topp.
Samhällsklasserna är värst gällande grupperingar, det ska bjudas till fester, ha dyrast kläder och väskor och utseendeideal
Natur är mycket mer chill garanterat men nästan lite samma där.
Humanist programmet har nästan gjort skolan lite sunkigt och tycker nästan Rudbeck tappat sin höga klass.
Oätbar mat så är du rik och vill lägga hela sin förmögenhet på utemat är Rudbeck perfekt.
Rekommenderar Rudbeck om du klarar press, inte är svag för grupptryck, och antingen klarar dig utan mat hela dagen eller har råd att köpa mat varje dag.
Elev
28 jun 2021

Naturvetenskapsprogrammet

Mestadels bra

Bra lärare och lokaler, men väldigt stressigt, vissa veckor har man flera prov/inlämningar varje dag vilket är väldigt jobbigt. Kan vara stressigt med så många elever överallt men man utvecklas åtminstone som person
Elev
22 feb 2021

Samhällsvetenskapsprogrammet

Dålig skola

Skolan är inge vidare och de flesta lärarna är helt värdelösa och kassa för att de har absolut ingen medkänsla eller sympati för eleverna. Dock finns de några riktiga guldkorn bland lärarna som jag vill hylla man får tyvärr inte skriva namn här men om ni börjar på skolan hoppas jag innerligt att ni får några eller någon utav dessa lärare för guldkornen är få.
Elev
12 feb 2021

samhällsvetenskapliga

Inte som förväntat

Jag har gått på Rudbeck i snart tre år och den ända anledningen till att jag inte ångrar mitt val är för att jag har träffat vänner för livet där. Själva skolan är dock inget vidare, många oschyssta lärare som dränker en i prov och läxor och har noll förståelse för vad överbelastning innebär. Maten smakar dessutom skit och vill inte ens veta hur mycket pengar jag slösat på utekäk genom åren. Nej men jag är besviken för förväntade mig faktiskt något bättre när jag sökte hit.
Elev
11 feb 2021

samhällsvetenskapliga

Inget jag rekommenderar

Har aldrig ångrat val av skola mer än rudbeck, orättvisa lärare som favoriserar elever (inte alla men några stycken). Finns några riktigt dåliga lärare här. Överdrivet mycket plugg och lärarna tar ingen hänsyn till hur svårt det kan vara. Rätt skabbig skola i övrigt. Om ni vill slösa era pengar på köpmat så är denna skola rätt för er för maten här är oätbar.
Elev
11 feb 2021

Samhällsvetenskapsprogrammet

Värsta 3 åren i mitt liv

Värsta tre åren i mitt liv. Lärarna här saknar all empati och har absolut ingen medkänsla för eleverna som måste kriga sig till godkända betyg och kriga sig igenom 3 hundramiljoner prov, inlämningar och uppsatser varje vecka. Grädden på moset smakar maten så illa så det inte går att äta. Aldrig mått så dåligt i hela mitt liv som under perioden på Rudbeck. Har tappat hår av all stress och vill ärligt säga att jag inte rekomenderar dethär helvetet till någon.
Elev
27 dec 2020

Jättebra!

Stor skola, man ser nya ansikten under varje dag i 3 år. Det händer alltid någonting vilket är kul, mycket traditioner och aktiviteter. Maten är helt okej och lärarna också. Mycket fokus på individen och så att studierna funkar för alla.
Elev
25 dec 2020

Inte bra skola

Mycket plugg, inte så verirade uppgifter inte så bra lärare, de bryr sig inte och lektionerna är för svåra . Maten är inte god.
Elev
5 dec 2020

Rekomenderar

Bra skola
Mycket roliga aktiviteter och tävlingar
Trevlig miljö om man inte har problem med att det är många elever
Lite sämre mat dock
Gym o idrottshall nära
Hur bra lärarna är varierar som på alla andra skolor
Elev
29 nov 2020

Mitt omdömde

Maten är hemsk
Finns gott om lokaler och grupprum att studera i.
Vissa lärare är bra och vissa lärare är nästan gjorda av skit.
Väldigt stor skola och väldigt många elever - kan vara väldigt överväldigande. var rädd och obekväm nästan hela första året och det satte spår i mitt psyke pga av det var så mycket folk överallt.
Miljön liknar fryx lite skulle jag vilja påstå, mycket rykten och draman #FakeFriends
Ganska bra skola egentligen men toaletterna e också äckliga.
Elev
24 nov 2020

Sämre mat, bättre utbildning

Många elever, kan bli trångt men man har chans att skaffa många vänner.
Bra undervisning och bra lärare.
Idrottshallar och gym på skolans område gör att man inte behöver ta sig långt för att träna och/eller ha idrott.
Toaletterna är väldigt äckliga och det känns ohygieniskt att besöka dem.
Skolmaten är inte alls tilltalande och man vet knappt vad det är man stoppar i sig.
I övrigt är dock skolan mycket trevlig och mysig.
Elev
2 sep 2020

Generellt sett inget fel med skolan

Stor och rymlig, men lite mycket elever.

Vi har gått över till part-time distansundervisning och det fungerar bra.

Bra lärare som förstår och hjälper en.
Elev
7 jul 2020

Kom inte hit

Fattigaste skolan, vilken besvikelse att börja här efter att hört så mycket gott.

Mångkulturen tog över skolan för länge sedan, tyvärr börja inte här. Rekommenderar Widenska eller Grillska.
Elev
30 jun 2020

Väldigt bra gymnasium av flera orsaker.

Väldigt bra lärare.
Duglig mat.
Väldigt många aktiviteter och tävlingar.
Bra miljö och omgivning av elever.
Elev
20 mar 2020

Skolan är okej

Extremt mycket plugg. Har gått in i väggen flera gånger och även fått minnesluckor på grund av all stress. Maten är bra för att vara skolmat. Finns många alternativ att välja mellan (vegansk, vegetarisk osv) Mycket grupptryck bland eleverna (samhäll och natur mest) där man bryr sig överdrivet mycket om status, utseende och att bli bjuden på fester. Lärarna är okej, vissa bättre än andra. Har hat-kärlek för skolan. Ibland älskar man den och ibland vill man bara elda upp den och folket därinne. Rekommenderar inte till folk som är skoltrötta (då de mycket plugg) eller till folk som är svaga för grupptryck. Om man inte vill känna lika mycket grupptryck så är nog barn och fritid samt humanistiska bra linjer.
Elev
20 feb 2020

Bra med aktiviteter

Ligger centralt så det är alltid folk som går fram och tillbaka. Man går lätt o käkar på stan på rasten. Det finns många djupa roliga traditioner.
Elev
19 feb 2020

Rudbeckianska

Oätbar mat, omogna elever och deprimerande inredning
Bra lärare och utbildning
Elev
17 feb 2020

Skolan är bra, men har sina dåliga sidor

Jag tycker om Rudbeck, däremot så är maten dålig och rektorerna lyssnar ej så mycket på elevernas åsikter.
Visar 30 av totalt 40 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen