Omdömen

3.6
Baserat på 18 omdömen och 133 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
26 jan 2024

dålig skola lol

vad är detta? jag kräks när jag går in i skolan
Elev
26 mar 2023

Snälla gå i Falun istället

Standarden på lärare är otroligt låg. Rektorn vägrar lyssna på vad eleverna säger om lärarna. Rektorn undviker att sparka sexistisk, homofobisk och rent ut sagt farlig personal för att hålla ett fint ansikte utåt och brist på annan personal.
Många (absolut inte alla) av musiklärarna har ingen förmåga att inspirera eller motivera.
Trackaserande Mail/telefonsamtal och hot om fråntagen CSN sker för många elever trotts ingen ogiltig frånvaro.
Det som är viktigt för rektorn är att få så många som möjligt att gå på skolan för att tjäna pengar. Hur elever blir behandlade är de som kommer sist. Mutar elever med Nintendo switch och Apple datorer, även för att locka till sig nya elever.
nu
Börja snälla med att sparka personal som får elever att inte komma till skolan. Ta tag i att sparka öppet homofobisk personal, ta tag i att få bort sexistiska och obehagliga lärare innan ni skaffar en spelkonsol för att försöka lägga plåster på såren. De hjälper inte. Dem som går i ettan kommer tycka allt är fantastiskt och roligt, vi som har fått sett hur allt faktiskt är bakom fasaden som byggts upp nöjer oss inte med att mutas med spel.
Föredetta elev
29 apr 2022

Instrument/sång

Besviken

Den här skolan och utbildningen den gett oss har inte gjort oss nöjda och då utgår jag från följande punkter:

- Lärarna:
Några av lärarna är duktiga och gör det de ska men det är även många som inte säger till när det behövs säga till vilket är väldigt frustrerande, och ibland kan det kännas som om de inte försöker sitt bästa att ge eleverna den bästa utbildningen de behöver och förtjänar, speciellt inte till de som vill fortsätta jobba med musik. Jag vet många som inte alls känner sig redo för vidare studier efter att ha gått på Rytmus i Borlänge. Det är även ett gäng jättekonstiga lärare som fått jobb, och några roliga exempel är en som gjorde saker hen inte fick, en som inte alls var lämpad för jobbet överhuvudtaget och lärde elever i 3an samma sak som de redan hade lärt sig första veckan i 1an, och en outbildad som får tjejer att känna sig obekväma som har tagit med sig ett icke-godklingande rykte från föregående arbetsplats.
Vissa lärare tar ut sitt extrema humör på eleverna, favoriserar och gör elever obekväma. Några klasser hade 3 engelskalärare på ett halvår eftersom att de slutade. Kanske säger något, inte vet jag.

- Rektorn:
Rektorn är skum och ger ut förmåner till vissa lärare, och dessa lärare innefattar även outbildade lärare som får tjejer att känna sig obekväma och har en väldigt hård jargong mot killar. Vi är många elever som fått uppfattningen av att många lärare inte har det bra på skolan på olika sätt.

- Eleverna:
Lite konstigt kanske att det finns tondöva elever på en musikskola. Det verkar som att intagningsprovet alla elever ska göra inte spelar någon roll eftersom att alla kommer in ändå, och det är väldigt jobbigt som ambitiös icke-tondöv att ha med tondöva elever som inte vill något och inte gör det de ska att göra, speciellt när man har mycket grupparbeten (ensemble) i skolan.

- Maten:
Vi har tidigare ätit på en restaurang i samhörighet med ett äldreboende och där var det frid och fröjd och helt okej. Men de gick i konkurs så vi behövde börja äta på O'learys och det är nog den kaosigaste cirkusen vi varit med om. Allergener står inte och när man frågar om det vet många i personalen inte något om det, de vet inte skillnad på vegetarisk och vegansk mat, den vegetariska maten är ungefär densamma varje dag, maten är ofta inte särskilt vällagad, maträtter som inte ska vara speciellt starka kan vara oätbart starka, maten tar slut stup i kvarten och personalen märker inte och när man säger till tar det år och dar innan ny mat kommer ut och då är redan matrasten slut och då kommer man sent och får skäll. När matrådet tagit upp detta med O'learys har klagomål inte lyssnats på alls, och det har hänt att rektorn till och med satt sig emot eleverna fastän hon typ aldrig har ätit lunch där.

- Ljudteknik:
För att vara en musikskola med mycket fokus på uppspel är det lite tråkigt att man utvecklat en rädsla för att uppträda p.g.a att man är rädd att det inte låter bra ut p.g.a att ljudet ofta sköts av musikproducentelever (no hate) som inte vet vad de håller på med. Man hör inte sig själv på scen, får ingen hjälp, det låter inte bra ut (/in, när vi spelat in konserter p.g.a covid), sången är obalanserad och en som har en liten stämma kan höras jättehögt medans melodin låter lite i bakgrunden, och så har det varit flera gånger.

- EHT:
De hade en gång en föreläsning om mental hälsa och tränings samband, och använde då riktigt klumpiga fraser som inte en jättepåverkbar tonåring behöver höra, om vikt och utseende m.m. Det är inte första gången delar av EHT har uttryckt sig klumpigt.

- Lokaler:
Det är ofta det inte finns plats i skolan, alltså verkligen ingenstans att ta vägen för att det är fullt överallt. Det är dock väldigt städat och fint! Något vi uppskattar är att man kan lämna t.ex sin skoldator ute och den kommer inte bli rörd, för det är ingen som håller på så. Dock så är det vissa nyare elever som vandaliserar, men det är inget som har varit ett problem förut.

Jag vet inte asså. Det har varit kul ibland men det är många gånger skolan gjort oss besvikna. Det finns några guldkorn till lärare som är bra och fina, men det är en liten andel och många har många inte så mycket med att göra.
Elev
30 sep 2021

Musikproduktion

Rekommenderas

Superbra Skola! Rekommenderas
Elev
27 apr 2021

Bästa skolan

Underbar skola med duktiga engagerade lärare!
Elev
15 feb 2021

Singer-songwriter

Fel med lärarna

Jag tycker att skolan är fin i sig och elevernas gemenskap är bra. Lärarna är väldigt dåliga och har låg standard. Inte bra på att vara pedagogiska eller få en att komma vidare i musikskapandet.
Värt att testa men inte det bästa enligt mig
Elev
29 jan 2021

Kanska kass

Skolan är väll fräsch med bra utrusning osv men lärarna verkar inte förstå så mycket om musik eller hur man sköter en skola. Sammanhållningen är också från person till person. Du är antingen med i klicken eller så är du utanför. Familje känslan är också bara plast, den gäller bara för dom som är inne i ”familjen”. Är man inte det blir man inte sedd.
Lärarna får heller inte någon respekt eller vet hur man håller koll på klasser. Dom försöker vara kompis med en och har inget avstånd. Dom är helt enkelt för investerade i elevernas liv.
Enda anledningen att gå denna skola är om du vill ha en bra dator med fräscha lokaler, annars kan du lätt välja något annan.
Föredetta elev
17 jan 2021

Rätt val

Bra sammanhållning mellan elever och lärare. Roliga projekt och utmaningar!
Elev
28 nov 2020

Helt okej

Fräsch skola. Dålig standard på musikaliteten hos eleverna och till och med vissa lärare. Helt okej gemenskap.
Elev
23 nov 2020

Rytmus

bytte hit från en annan gymnasie skola och det var det bästa beslutet jag tagit i hela mitt liv, jätteroliga och trevlig skola och folk! Om du får möjligheten, börja här!!!!
Elev
18 aug 2020

Välj Rytmus!

Skolan är välkomnande och lärorik! Bra sammanhållning mellan lärare och elever. Fina lokaler och bra utrustning.
Elev
15 dec 2019

Skolan är extremt bra

Extremt bra skola med bra lärare och bra stämning i allmänhet
Elev
17 nov 2019

Bra musikskola

Om du vill lära dig mycket om musik och kultur så är detta en bra skola men om man vill ha en utbildning som faktiskt ger dig något för framtiden så bör man inte gå här, sammanhållningen är dock fantastisk
Elev
28 okt 2019

Bästa skolan jag gått på!

Älskar denna skolan. Har gått här i två månader och det känns redan som att klassen är en stor familj. Kände ingen när terminen började men redan första veckan hade man fått nya vänner. Lärarna är fantastiska och stödjande och lokalerna är jättefina. Studion är enastående. Matsalen må vara 10-15 minuters promenad bort men det är så värt det för maten är helt fantastisk.
Välj Rytmus om du vill ha en högskoleförberedande utbildning men även ha riktigt kul under dina tre år på gymnasiet.
Elev
22 sep 2019

Fantastisk skola!

Bra och trevlig personal, bra stämning och otroligt bra lokaler!
Alice Lindkivst
Elev
11 sep 2019

Mycket bra skola!

Jag är precis ny och har börjat 1an men allt är fantastisk. Stämningen och gemensamheten bland alla gör så man känner sig välkommen i en familj på en gång. Lärarna på skolan är välutbildade och har god relation gentemot elever och har ett bra undervisade lärande. Om man inte riktigt hänger med på en lektion kan man fråga utan ångest för att man ska bli dömd för det. Bästa skolan jag någonsin varit på verkligen!
Elev
26 aug 2019

Bra skola

Mysig miljö, bra utrustning som studio och Mac book air, bra lärare som verkligen vill elevernas bästa, och en rektor som ständigt visar sig vilket inger förtroende.
Elev
25 aug 2019

Skolan är okej

Mysig miljö men svårt att hitta vänner, bra utrustning som tex max book air, och studion och bra mat.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen