Omdömen

3.4
Baserat på 21 omdömen och 171 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
5 nov 2023

En skola som inte bedriver skolverksamhet

Bra lärare, men det är inget annat än ett aktiebolag som agerar därefter. De bryr sig bara om image och anpassar utbildningen därefter, inget känner förankrat i verkligheten vilket gör det svårt för en som elev att känna att utbildningen faktiskt spelar roll. Sen har de en relation till IKEA som inte går att beskriva som annat än sektig.

Gigantiska klasser som absolut inte är hållbart.

Om man vill gå på en skola för lärande, nyfikenhet och utveckling är tbs inte ett alternativ.
Förälder / Vårdnadshavare
28 feb 2023

Bra skola

Nöjd. Förälder till tidigare elev på skolan, bra kommunikation med hem och hade vi frågor fanns det hjälp.
Elev
23 feb 2023

Natur

Knas på lektion

Elever skriker på varandra. Lärarna tappar intresset av att lära ut. (Skriver o hotar) ingen lugn stund
Elev
2 dec 2022

Relaterar inte till andras bild av skolan

Jag relaterar inte till andras bild av skolan. Alla lärare som finns på skolan vill att du ska lyckas och har ett genuint intresse av de ämnen som de undervisar i.


Tyvärr är det samma sak här som på andra skolor, nämligen att elever inte tar tillvara på de möjligheter som uppstår till följd av att ha en engagerad lärare. Istället för att ta emot hjälp och bidra till en bra skola finns det elever som aktivt motverkar arbetet.

Bryter mot ordningsregler, visar ingen respekt mot lärare som gör allt de kan för att vi ska lyckas. Kan man inte respektera de mest grundläggande principerna blir skolan och utbildningen därefter.

Lärare kanske slutar, vilket för med sig att strukturen på utbildningen kanske anses obefintlig. Men det är också elevernas ansvar att bidra till en bra arbetsmiljö. Inte bara skolledningens och övriga lärare.

Jag har utvecklats av att gå här och många med mig instämmer av denna bild. Lärarna finns där för dig, anstränger sig bara för din skull och erbjuder oändligt med coachtider och extra hjälp.

Skolan blir vad man gör den till, eleverna har ett ansvar. Skolan gör ett fantastiskt arbete men motarbetas av eleverna.
Föredetta elev
2 dec 2022

Relaterar inte till andras bild av skolan.

Bra skola. Relaterar inte till andras bild om att det inte finns struktur på utbildningen. Alla lärare brinner för sitt jobb, men tyvärr så finns det elever som inte visar respekt för lärarna. Kommer sent till lektioner, rent utsagt så bryr sig inte denna grupp om ordningsregler. Det gör alltså att lärarnas motivation blir därefter. Resulterar kanske i att lärare slutar osv.

Kan man inte respektera reglerna kanske man borde inse att skolan och sin skolgång blir därefter. Därav kanske resulterar i omdömen som de nedan.

Skolan gör allt de kan för att alla elever ska lyckas. Oändligt med coachtider och extrahjälp. Tydlig struktur på kompletteringar.

Vill man komma långt och utvecklas under sin gymnasietid så är detta skolan för dig. Du ges alla förutsättningar i form av engagerade lärare och extrahjälp. Lärarna finns där och vill att du ska lyckas.

Jag har utvecklats av att ha en fin klass, där de allra flesta vill lyckas. Men utbildningen blir vad man gör den till, ta tillvara på lärarnas engagemang och intresse. Visa respekt. Så blir skolan bättre.
Elev
2 dec 2022

Mer struktur behövs

Mer struktur behövs. Mycket lärarbyten under terminer, går oftast ut över betygen. I övrigt gillar jag skolan.
Elev
8 nov 2022

Natur

Känns som att de finns bättre val tex CEH eller rubeck

Helt okej skola med bra lärare dock har vissa lärare sämre kvaliteter
Svenskarna på skolan är en minoritet
Föredetta elev
27 okt 2022

Ekonomi Juridik

Tycker inte alls att de var bra

Mycket dålig skola, ingen bra struktur på utbildning, det vart så mycket hopp mellan studier och andra aktiviteter. Lärarna var inte själva så bra och de var inte ens trevliga. Maten var kass också.
Föredetta elev
26 okt 2022

Ekonomi Juridik

Bra skola. Men scheman behöver göras om.

Elev 2019-2022. Uppskattade skolan när jag gick där. Bra och förstående lärare. Dock så upplever jag tryggheten under vissa stunder som bristande. Skolan borde kunna se till att "folkstimmen" som skapas innan coachtid kan undvikas. För mycket folk samlas på en och samma plats.
Föredetta elev
26 okt 2022

Sämsta skolan

En katastrofal skola som känns så oseriös. De verkar inte själva förstå om det är skola eller företag de bedriver. Otrevlig personal som inte ens förstår att de har serviceinriktad jobb. Det är mycket annat de perioriterar än lektioner och studier.
Föredetta elev
16 jul 2022

Ekonomi Juridik

Bra stöd och lärare

Nöjd. Bra med blockläsning, kan dock bli intensivt under perioder. Men det finns stöd att få. Lärarna är för det mesta bra men innan betygssättning kan det bli rörigt och upplevas som stökigt. Men de är förstående och allt är för det mesta väl planerat.

Lokalerna är dock för små i förhållande till antalet elever, det blir ibland trångt och det samlas för mycket elever på en och samma plats.
Elev
24 maj 2022

Ekonomi Juridik

Tbs- en bra skola med skit elever

Skolan är jätte bra, lärarna lika så och relation mellan mig som elev är fantastiskt. Dock så går det nästintill bara oseriösa personer som lallar och förstör. Klasserna är katastrof o det är stökigt och arbetsron är obefintlig.
Föredetta elev
1 apr 2022

Natur

Varning

En hemsk skola på alla sätt. Varannan elev är kriminell, det finns ingen respekt för lärarna (finns typ tre behöriga av 30 st förresten), man blir mobbad som elev om man är studiemotiverad/duktig. Du kommer inte att lära dig något överhuvudtaget. Sök dig inte hit.
Elev
7 sep 2021

Ekonomi Juridik

Bra, Rolig, Intressant

Skolan är bra de vet deras grej man vet vad manskap göra alla läsare kan sitt ämne dock finns det elever som inte vet vad de ska göra som borde gå något annat när detta är ett affärsgymnasium.
Föredetta elev
12 apr 2021

Fantastiskt nöjd!

Efter tre år på Thoren Business School har jag aldrig ångrat mitt val av gymnasium. En skola som är nytänkande, kreativ men framförallt förberedande för vidareutbildning samt arbetslivet.

I fräscha lokaler med en god arbetsmiljö, blockschema och pedagogiska och stöttande lärare har jag som elev kunnat nå mina målbetyg varje år!

Rekommenderar skolan starkt!
Föredetta elev
23 mar 2021

Business Program

Rekommenderar starkt!

De tre slagorden på TBS är mod, kraft och passion, men jag skulle beskriva skolan med orden; utvecklande, hemtrevlig och säker.

Jag är mer än nöjd med utbildningen och erfarenheterna jag fick under mina 3 år på Thorén Business School i Västerås. Det finns många anledningar till varför jag skulle rekommendera skolan.

När jag kollar tillbaka på mina 3 år där ur ett större perspektiv var fantastiska saker som APL, block schema och gästföreläsningar endast små saker. Det var lärarna, säkerheten och utvecklingen man fick där som var det som hade störst påverkan på mig. Hjälpen finns alltid där när man behöver den och om man kommunicerar med lärarna gör de allt de kan för att eleverna ska ha de bästa förutsättningarna att lyckas.
Även när skolarbetet var som jobbigast var det ändå roligt att komma till skolan.

Jag skulle rekommendera TBS i Västerås inte bara för att jag fick jag en bra förberedande utbildning, men också för att skolan fick mig att känna mig hemma.
Elev
24 nov 2020

Inte för mig, men kan funka.

Tyckte de verkade så himla bra på öppet hus och på mässan men sedan föll det i en stabil takt nedåt, men är rätt säker på att den kan funka för andra.

Jag tycker att skolan för det mesta är stökig och även om konceptet lät bra när de marknadsförde sig själva då känns det lite ”overkill” nu - det räcker.
Föredetta elev
16 jul 2020

Rekommenderar!

Underbar skola! Man får exakt vad dem marknadsför. Är man inte redo att ta ansvar och köra järnet med både skolan och arbetslivet spelar det ingen roll! Man lär sig ta ansvar och bli en sån bra människa man kan bli på TBS!
Elev
17 mar 2020

perfekt

Bra första året. Inte så mycket efter det. Tvingat UF som antingen är hur kul som helst eller hemskt. Antagligen hemskt för de flesta. Skulle ha föredragit om det var frivilligt.

"Favorit elever" alla andra är typ iggade. Om du ligger efter riskerar du att ingen hjälper eller bryr sig.

Mycket fördomar, påverkar elever ganska mycket. Särskilt efter man blivit stämplad som stökig.

Driver skolan som om det är ett företag och vi är anställda alltså vi måste göra allt själva? Perf.

Ingen kontroll över människor som inte ska vara där. Kan inte få eleverna att följa regler, men det kanske ligger mer på elever som inte kan respektera lärare.

Det enda positiva är att lärarna är bra. Omtänksamma och visar förståelse så långt det går. Självklart finns det dåliga men så är det på alla skolor.

Även om jag hade vetat allt det här idag hade jag ändå valt Thorén som skola. Inget val är perfekt men jag kan leva med dessa brister.
Elev
9 jun 2019

Bra skola

Bra skola. Trevliga lärare. Mycket praktik. Business trip
Elev
6 jun 2019

Skolan är perfekt

Bra skola, anknutet till affärslivet med praktik i alla årskurser, i 2an åker vi på klassresa. Bra lärare som är trevliga och engagerade i din utveckling.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen