Omdömen

3.4
Baserat på 13 omdömen och 117 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
3 jul 2023

Rektorn

Bra skola men rektorn är väldigt orättvist mot vissa och behandlar personal och elever med dåliga respekt
Föredetta elev
12 dec 2022

Rektorn e galen

Rektorn är helt galen och han hjälper inte folk som behöver mer hjälp i skolan han Ist bryr sig inte alls och försöker inte komma på med nån typ av lösning. Västra är en ganska bra skola men behöver en bättre rektor.
Föredetta elev
12 nov 2022

Västra skolan

Mina 3 år på västra år 3 år jag aldrig kommer glömma
Elev
14 aug 2022

Hemsk skola, gå INTE här

Skolan är bokstavligt talet det absolut sämsta valet du kan göra om du ska välja vilken högstadieskola att börja på. Om du har autism/ADHD/funktionsnedsättningar så kan du glömma att skolan tar dig på allvar. Jag har haft otroliga problem med min mentala hälsa och lärarna satte in flera anpassningar i skolan till mig. Nästan var och varannan dag så har dem glömt bort mina anpassningar och jag får panikångestattacker på skoltoan. Det finns specialklasser för dem som har det svårt men min gamla mobbare med ADHD gick där. Den personen hade fysiskt skadat mig och kallat mig hemska saker. En av mina anpassningar var då att inte behöva vara i grupp med hen med mera. Blev ändå hopparad med hen flera gånger och då hävdar lärarna att "hoppsan dem har glömt". Min autism påverkar mig något enormt och jag kan även ibland på lektioner fråga lärarna "kan jag göra si eller så" och då får dem mig att må dåligt om det jag vill ha så att jag bara gör som dem säger. Jag brukar även ha schemaanpassningar för att jag ska ha energi på dagen och när jag kommer hem (det finns även andra elever i min klass som har samma diagnos och anpassningar som mig) och sedan nu när nian ska börja så har våran klass det värsta schemat (special ämnen som: slöjd, bild med mera) på slutet av dagen så att jag inte kan ta bort dem lektionerna för min mentala hälsas skull.

Jag får ångest varje dag när jag ens tänker på att vara i skolan. Arbetsron finns knappt, maten är hemsk, dåliga lärare (vissa som har svårt med svenskan och att lära ut, speciellt till dem som har dyslexi) Dem gör ingenting för att göra anpassningar åt funktionsnedsatta (min kompis är i rullstol och dem har en halvfungerande dörr som inte kan öppnas när hon sitter i stolen)

Så vad har vi lärt oss av den här recensionen? Alla är lika värda men dem blir då inte behandlade på det sättet, inte på den här skolan i alla fall.
Elev
8 dec 2021

Bästa skolan någonsin

Bästa skolan jag har gått på!! Lärarna är väldigt snälla och tänker på elevens bästa i alla situationer.Älskar regnbågstimet som går runt och kollar läget och pratar med eleverna.Samt att dom kommer in på vissa lektioner för att kolla läget och hjälpa eleverna. Skolan vill bara elevens bästa!!!! Finns en massa bra människor som man kan prata med om man mår dåligt eller om man mår bra!!
Föredetta elev
18 sep 2021

Så bra skola

Så bra skola!
Under mina 3 år har jag aldrug vart med om att lärarna inte tagit mig seriöst.
Lärarna gör ALLTID det som är bäst för eleverna och jobbar ständigt för att alla ska trivas.
Skolmaten brukar vara bra men under corona så var den lite sådär.
Eftersom skolan är gammal är ventilationerna lite sådär.
Men iaf en sjukt grym skola med bra lärare!
Ett till tips är att vara med i västras Lego League team när du börjar 9an.
Elev
5 sep 2021

Helt okej om du inte får knäppa lärare

Skolan är helt okej, vissa lärare är usla och kan inte prata svenska medans vissa verkligen bryr sig om sina elever. Det finns ingen ventilation och isolering, på sommaren kan det bli så varmt att dom måste stänga medans på vintern är det iskallt
Elev
9 feb 2020

Bra skola

Finns både för- och nackdelar med skolan. Den saknar ett bra ventilationssystem, iskallt på vintern och såpass varmt på sommaren så vi elever fick gå hem vid ett tillfälle. Lärarna är engagerade och alltid positiva på lektionerna och ute i korridorerna. De är sällan sena och har alltid lektionerna förberedda. Mycket vegetarisk mat, finns väldigt ofta två vegetariska rätter att välja på men inget för de som äter kött/fisk. Stöd och utveckling finns för de som behöver. Skolan har avsett en egen del av skolan för kompletterande och utvecklande studier. Dåligt med sittplatser i skolan och är ännu sämre efter de målade om och tog bort många bänkar. Finns en cafeteria med bra atmosfär men maten de säljer tar ofta slut innan lunch. För övrigt en bra och trevlig skola, skulle behöva ny inredning då den är väldigt sliten. Men som sagt, personalen och eleverna har ett mycket bra band och kommunikation. Läget är jättebra med god bussförbindelse, skateparken intill gör även att vi har möjligheten att åka skateboard på idrotten. Idrottshallen är fin och fräsch med mycket bra redskap, slöjdsalarna lika så men hemkunskapen har nog sett sina bättre dagar.
Elev
28 dec 2019

Skolan är toppen!

Skolan är mkt bra. Bra personal som bryr sig och som är rättvisa. Bra lokaler och nära till stan. Utmärkt!
Elev
21 dec 2019

Skolan är rätt så bra

Bra skola, den end jag gillar i falun.
Dock är de en gammal skola så ventelationen och såna saker är inte så bra.
Elev
13 dec 2019

Lätt den bästa skolan i Falun

Fyfan för brits. Så jävla dålig skola

Västra är så himla mkt bättre
Elev
29 nov 2019

Den är så bra!

Den är super rolig och väldigt öppen!
Elev
17 nov 2019

Skolan är inte så bra gå på Brits istället

Könsdiskriminering regelbundet:( dåliga lärare å dålig mat men bra lokaler dock ingen värme eller ventilation:)

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen