Omdömen

2.8
Baserat på 38 omdömen och 331 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
17 jul 2023

Bajs dålig

Skit dålig alla lärare får damp vad man än gör. Alla lärare har ju typ en elev som de lägger allt på om det varit ett bråk som t.ex. jag inte ens varit med i så är det ändå jag som ska ut ur klassrummet och prata så får man själv skulden
Förälder / Vårdnadshavare
28 jun 2023

Excellent teaching and opportunities

A good school should be valued for its teaching and not what they feed. The opportunities provided by this school is enormous. Knowing German could be a great way to enter many EU Jobs as well as further opportunities to study in Germany. Moreover, excellent teaching with schedules to create Healthy competitive area before kids.
Föredetta elev
15 jun 2023

En bra skola.

Bra och fina lärare. Tråkig skolgård bara och maten är dålig.
Elev
29 apr 2023

Dålig som fan

Den är förfärligt dålig, börja inte här. Lärarna får damp om man skjuter på en boll på och du inte står på fotbollsplanen. Lärarna är sinnessjuka.
Förälder / Vårdnadshavare
15 feb 2023

Katastrof

Många barn med ont i magen som inte vill gå till skolan. Ur dåliga lärare, får barnen att gråta och ställer upp dom på led i längd ordning i känsliga åldrar. Mitt barn vill inte längre läsa för att hen fått höra att hen läser dåligt! snålar in på elev assistenter och special pedagoger som verkligen behövs! Allt tystas ner skolinspektionen bör göra ett besök !
Förälder / Vårdnadshavare
15 feb 2023

Varning !

Absolut ingen skola för barn som har npf eller svårigheter. Man tystar ner barn på ett gammaldags sätt och klappar i händerna. Vet flera barn i varje klass som är hemma allt för mycket men skolan följer inte anmälningsplikt för att inte se dåliga ut gällande frånvaro. Slitna lokaler och riktigt dålig gympa sal och duschar. Mkt dålig pedagogik och det känns som ett fängelse för barn.mkt dålig ventilation och mkt varmt i klassrummen. Sätt inte era barn här om ni vill att dom ska må bra i skolan !
Föredetta elev
2 feb 2023

Välj inte denna skola!

Välj inte denna skola om ditt barn inte klarar av krav och bra betyg. Vid minsta problem uppvisar skolan en rent diktatorisk hållning och saknar helt förmåga att kommunicera och lyssna. Man kör helt över både elever och vårdnadshavare. Vi bytte skola och ångrar det inte en sekund.
Förälder / Vårdnadshavare
14 jan 2023

Inte rekommenderar

Har blivit en dåligt skolan, dåligt mat, den ligger mitt i stan och elever rör sig ofta i stan och cafet och restauranger runt om kring, ingen arbetsro i klassen . Men ganska bra lärare
Förälder / Vårdnadshavare
16 dec 2022

Jättebra skola

Mycket nöjd med skolan. Fantastiska lärare och ledning.
Annat
15 nov 2022

älskar skolan!!!

superbra skola! älskar den verkligen. ansök nu!
Elev
15 nov 2022

Sveriges bästa skola!!!

älskar verkligen skolan! ansök nu, du kommer inte ångra dig.
Annat
15 nov 2022

Sveriges bästa skola

jag tycker att det är en super bra skola, och jag rekommenderar den verkligen!
Annat
15 nov 2022

superbra!

superbra skola, varierad och god kost. trevlig personal och vi börjar sent och slutar tidigt.
Föredetta elev
13 okt 2022

Sanningen om Victoriaskolan

Ja… var ska man ens börja? Detta helvete till läroverk har totalt förstört mitt självförtroende. Här fick jag lära mig att mina prestationer aldrig räckte till för ett A, hur hårt jag än kämpade. Jag behöver inte ens plugga hälften så mycket på gymnasiet som jag gjorde här för att få höga betyg, och ändå är min gymnasieskola känd för att hålla en väldigt hög nivå på undervisningen.

Är det verkligen rimligt att ha samma krav på en åttondeklassarna som en gymnasieelev? Skulle inte tro det… Hur kommer det sig att uppgifter jag skrev i åttan bara fick betyget C på Victoriaskolan, men håller en A-nivå när jag frågar mina gymnasielärare? Jag får inte ihop det.

Till er lärare som medvetet väljer att snåla med betyg, barn lär sig inte av att ni inte ger dem betyget de egentligen förtjänar. De kommer inte kämpa hårdare för att nå era orimliga krav och lära sig mer på vägen. istället kommer de plugga tills de spyr samtidigt som de tänker, ”varför duger jag aldrig?”. Det var min, och förmodligen många andra elevers verklighet. Dessutom fick jag aldrig veta vad som egentligen var A-nivå. Aldrig fick jag ett exempel på vilken standard jag förväntades hålla. En bra pedagog ska hjälpa sina elever att nå ut till deras fulla potential. Men detta tycks inte gälla på Victoriaskolan.

Här får du inte betyg i kunskap. Du bedöms istället på din förmåga att följa instruktioner, lyda, hålla struktur och vara en duktig elev. Det är bilden lärarna har av dig som avgör vilket betyg du får. Jag ser inte hur detta skulle bidra till ”kunskapslusten” ni sägs värna om. Er ”pedagogik” är verkligen under all kritik. Förändra er, eller låt fler elever gå ut med prestationsångest, svårigheter med att avgränsa sig själva och skoltrötthet efter nionde klass. Jag är bara 16 och på gränsen till utbränd. Tycker ni att detta är helt ok?

Ett tag trodde jag att allt var kört. Jag ville aldrig mer sätta min fot i en skola igen. Vetskapen att jag hade ännu mer plugg efter grundskolan gjorde mig djupt deprimerad. Men jag var inte bortom räddning, långt ifrån.

Tack vare fantastiska pedagoger på min nya gymnasieskola har jag för första gången på jävligt länge börjat känna skolmotivation. Bara genom att tro på mig och anpassa undervisningen så att den faktiskt funkar har jag med deras hjälp uppnått fantastiska resultat. Här känner jag mig faktiskt sedd, hörd och förstådd för första gången. Tänk vad mycket bra och riktig pedagogik kan göra. Ni på Victoriaskolan borde ta till er detta.

Ingen, absolut ingen, elev ska behöva gå igenom det jag (och många andra elever) gick igenom. Detta hade kunnat undvikas med hjälp av pedagoger som faktiskt vet vad de egentligen sysslar med. Det är barn ni undervisar, inte supersmarta robotar.

Anhöriga till elever på skolan; era barn gör så gott de kan och de kan ha det tufft. Snälla ha det i åtanke när ni får hem betygen i jul. Prata med dem och fråga hur det egentligen är på skolan. Jag lovar att de hade uppskattat stöd hemifrån när skolan sviker.

Anhöriga till blivande elever på skolan; detta är min historia, och jag vet att jag inte är ensam med mina upplevelser. Ha detta i åtanke nu när ni väljer skola. Speciellt om era barn har NPF eller andra svårigheter. Det är inte en skola för alla, och funkofobi förekommer allt för ofta.

Nuvarande elever; ni gör så gott ni kan. Jag vet att det kanske är skit nu men det blir bättre sen, jag lovar. Ta stöd av varandra och var inte rädda för att säga ifrån när ni blir orättvist behandlade. Stressa inte och ta en dag i taget. Ni klarar detta!

Och till lärare och skolledning; ni vet nog vem jag är. Egentligen spelar det ingen roll, för jag går inte längre kvar. Jag har haft helt ok lärare, jag säger inte att ALLA är urusla. Det finns faktiskt pedagoger som har hjälpt och gjort skolan dräglig. Och vet ni vad? De delar faktiskt min bild av Victoriaskolan. Men det är allt för många lärare med för mycket makt som borde valt ett helt annat yrke.

Jag vet att mina upplevelser delas av andra, och allt för många elever; nuvarande såväl som tidigare. Läs de andra recensionerna, de följer ett tydligt mönster. Victoriaskolan är under all kritik, och ni måste öppna upp ögonen. Det ni gör är allt annat än hållbart.

Om ni har liknande erfarenheter, skriv om dem! Anhöriga, elever (nuvarande och gamla) och kanske även personal, var inte rädda för att dela med er!
Föredetta elev
5 okt 2022

En okej skola

en ärlig recension
har gått här sedan 6an och de jag kan säga är:
dåligt:
ingen idrottshall så man får åka till heden och sen på höst och vintern måste man åka till kviberg och ha idrott vilket tar typ 25 minuter så inte så nice

finns några riktigt bra lärare, men sedan så finns de vissa som knappt engagerar sig i elevernas lärande och fäller tykna kommentarer vilket kan göra att man inte känner sig trygg med den läraren

det borras nästan 24/7 utanför och eftersom skolan är i ett lägenhets hus så stör dom som bor ovanför ofta lektionerna.

väldigt dåliga scheman

snåla med betygen

värme och ac fungerar ej så räkna med att gå med jacka inomhus på vintern och svettas ihjäl på sommaren

dom tar inte tag i mobbning och problem på skolan, om en elev blir ständigt trakasserad under månader får man som svar av rektorn ”ignorera dom bara” eftersom skolan är så himla konflikträdd och aldrig vågar kontakta föräldrar

mer fokus på mingel på föräldrarmöten än att faktiskt ge information om de som behövs

om ditt barn är behov av rullstol i låg o mellanstadiet kan den ej gå på skolan efter som i gamla byggnaden är de bara trappor.

skolmaten är verkligen hemsk, kycklingen är blodig inuti och såsen är alltid utspädd med vatten.

skolan är ganska snål när de kommer till utflykter osv

ingen skolgård från 7an

bra:
finns många bra lärare
fina traditioner
rolig berlin resa i 9an
centralt
fräscha klassrum
inte så mycket prov
gamla byggnaden är jätte vacker
bal i 9an
julbasaren är väldigt mysig
mångkulturell skola
Förälder / Vårdnadshavare
15 sep 2022

"Arbeit macht frei" Är ett mer passande namn för denna ”skola”

Helt värdelösa på att bemöta barn med särskilda behov, en nästintill fascistisk attityd till de barn som inte ställer sig i ledet.

Byter lärare som vissa byter trosor, ingen står väl ut.


Tvi.
Förälder / Vårdnadshavare
10 sep 2022

Inte så bra skolan

Mitt barn går på viktoriaskolan som var känd någon gång i tiden en bra skolan. Så klart man berättar om sin egna upplevelser så betyder inte att skolan är bra eller dåligt, men vår upplevelse har inte varit bra. I mitt barns klass går barn med totalt olika uppförstorat bakgrund , mycket träff utanför skolan är vanligt, de började går till espressohouse sedan dem var 10 år gammal! Mycket dåligt språkstill finns mellan barnen. Vissa lärare ens inte svarar på dina mejl om ditt barn. När mitt barn var i förskoleklass här , halloween firades fullständigt med blodiga kläder på pedagoger, mycket läskiga böcker och filmer visades till barn under fritid.
Undrar även om det finns en bättre skola i Göteborg som man kan i lugn o ro skicka sitt barn till att hen kommer inte hem med att lärt sig massa otillåtna saker än kunskap i ämnena?!
Rekomenderar inte viktoriaskolan i Göteborg kanske inte bara fel på skolans ledning utan barn som går i denna skolan i vissa klass är väldigt blandade.
Elev
2 jun 2022

Börja inte på Victoriaskolan

Lärarna ger orättvisa betyg. De ger tjejerna bättre betyg trotts sämre prestationer.

Dålig skolmat.

Har begränsningar på hur mycket mat man får ta trotts att de slänger väldigt mycket varje dag

Ingen skolgård på högstadiet.

Tråkigt uppehållsrum.

Dåligt elevråd.

Tråkiga lektioner.

Sätter betygen alldeles för tidigt.

Bra resa till Berlin i 9an.

Dåliga klassrum.

Byggarbeten stör arbetsron.

Ingen idrottshall för högstadiet.

Tråkigt område.

Vissa lärare är jobbiga.
Förälder / Vårdnadshavare
29 mar 2022

Välj inte Victoriaskolan för ditt barn

En skola i rent förfall. Välj absolut inte denna skola om du vill att ditt barn ska få en bra framtid.

Lärare som systematiskt trakasserar elever, utan några som helst åtgärder från skolledningen. Hot och ryck och drag i kläder och armar vanligt förekommande från lärare med bristande impulskontroll.

Maten är under all kritik och barnen tillåtits inte att äta sig mätta. Vid ett tillfälle när mitt barn frågade om en portion till, blev svaret: Får du ingen mat hemma eller, detta av personal i bespisningen. Båda mina barn vittnar om fullständigt oätlig mat.

Omsättningen på personal är stor. Barn ska utredas eller stämplas med NPF- problematik för minsta lilla. Barn med NPF tillåts att härja fritt och fullständigt vända upp och ner på klassrum. Dessa barn skyddas till varje pris. Klagar övriga barn på att studieron störs blir de måltavlor för trakasserier av berörda lärare.

Skolgården som egentligen är en parkeringsplats är kaotisk. Bråk och mobbing är vanligt förekommande på daglig basis.

Jag har tyvärr inget positivt att säga om denna skola mer än att vi föräldrar ångra valet av skola. Till högstadiet får båda barnen byta skola. Detta är inte hållbart.
Förälder / Vårdnadshavare
20 mar 2022

Bra i de lägre klasserna

Tre av mina barn har gått här. Jag tycker att låg- och mellanstadiet har fungerat väldigt bra. Engagerade lärare, bra elevsammansättning och äldre, men charmiga lokaler. Fyra stjärnor här. Högstadiet har väldigt tråkiga lokaler och även om det finns många bra lärare så är det rörigt och inte alls samma engagemang som i de lägre klasserna. Två stjärnor här.
Elev
9 mar 2022

Bort med viktoriaskolan

Måste va den absolut sämsta skolan inom hela västra götalands
Elev
7 feb 2022

Helt ok

Skolan är bra och det finns skönt folk. Ett minus är den kassa maten som man inte blir mätt på och att dom flesta klassrum har typ 0 -1 fönster. Vissa lärare favoriserar elever men dom flesta är bra annars. Lite orättvisa betyg men smöra inför lärarna så höjer dom ditt betyg!
Elev
26 dec 2021

Inte den sämsta

Har gått här sedan förskoleklass och måste säga att det ändå är en helt okej skola. Skolmaten är skit, de flesta eleverna drar till Hemköp eller stjäl från Ramis. Högstadiets lokaler är små och ofräscha medans låg-/mellanstadiets lokaler bara är ofräscha. Lärarna har antingen varit där i 100 år eller lämnar efter en termin. So lärarna är skit bra (shoutout Karin) medans vissa är senila. Om du vill ha bra betyg gäller det att smöra eller ta mest plats. Kände en tjej som gjorde den vackraste väskan jag har sett med ändå fick ett C, medans F barnet som fick hjälp av läraren med allt landade ett A pga att den smörade.
Föredetta elev
24 nov 2021

Ni kan bättre

Har gått sen skolan sen 2an tills jag gick ut. Under åren har jag fått många bra vänner som jag fortfarande pratar med. Däremot finns det mycket att klaga om (särskilt högstadiet). Från 7an och uppåt går du i en annan byggnad som egentligen är en lägenhet. Det innebär att vattnet ofta är av, lokalerna är små och tråkiga och du hör ofta renoveringsarbete under skoltid. Det fanns bara en liten uteplats och lågstadiebyggnadens skolgård var en parkeringsplats.

Det finns några få bra lärare som jag saknar, men många av dem var inte så bra och bedömde orättvist. Skolmaten var ganska dålig jag skippade ofta lunchen för maten var dålig, och när det väl var god mat så fick man ta väldigt lite, t.ex fem köttbullar var.

Jag vill tacka alla mina kompisar som är anledningen till att jag överlevde alla åren och engelskaläraren Peter för han var bra :)
Föredetta elev
20 okt 2021

Bra skola men små lokaler för äldre barnen.

Min omgång på denna skola var bra. Jag kände att skolan hjälpte mig under alla steg av min utveckling. Vissa lärare var sämre och vissa bättre. Men i slutändan känner jag att skolan har lämnat en positiv influens på mig som både person och på min framtida undervisning. några problem med skolan är definitivt lokalerna. Alla högstadieelever har små lokaler, och det kan ofta kännas klaustrofobiskt att vara i de ibland. Överhuvudtaget är högstadieelevernas utbildningsplats mindre, eftersom de är precis under en lägenhetskomplex. Och man är tvungen att vara bland andra man möjligtvis inte vill se.
Elev
19 okt 2021

Helt okej

Helt okej skola, har gått här sedan jag började skolan och jag måste säga att klasserna är obalanserade som sjutton. En klass har 29 pers medans den andra har 23. Lärarna i SO ämnena är sjukt bra medans de andra är helt okej.*************** är sjukt ****** ********* mot sina elever, men man överlever.
Elev
15 okt 2021

mycket favorisering

jag skulle säga att lärarna alltid favoriserar så om du vill ha bra betyg så smöra mycket. det är också problem med svenskan. vissa lärare kan knappt svenska och kan då inte förklara så många förstår knappt på lektionerna. det finns absolut 2 bra lärare och om du vill gå här så som sagt smöra för lärarna och du behöver knappt vara bra. inte nöjd
Förälder / Vårdnadshavare
11 sep 2021

Brister i åtgärdsplaner

Undermåligt stöd för elever med diagnosen dyslexi. Åtgärdsplan med luft och ingen substans. En uppryckning krävs. Fundera noga innan du sätter ditt barn på denna skolan om hen har behov.
Åtgärdsplanen består i att utöka antalet timmar för eleven, ingenting om metoder eller speciella pedagogiska åtgärder.
Förälder / Vårdnadshavare
4 sep 2021

Nöjd förälder

Haft mina barn på Victoriaskolan mellan 2005-2018. En mycket trygg plats där barnen haft möjlighet att utvecklas obehindrat. En mycket fin sammanhållning i klassen (båda), det blev många tårar på Tyska skolans gård vid skolavslutningen i nian. Mina barn kom in på det gymnasiet och den linjen de hade önskat. Kunskapen de hade fått med sig i skolan har sedan varit en utmärkt grund att stå på. Rekommenderar med all värme.
Föredetta elev
16 jun 2021

Helt fel betyg

Bara blivit sämre genom åren. Bra lärare hoppar av, kvar blir de som sätter betyg efter hur mycket de tycker om eleven och inte hur bra de är kunskapsmässigt. Är det bråk lyssnar bara lärarna på den som först sa till dom och ringer hem till elevernas föräldrar innan de hört bådas sidor. Finns några bra lärare men de flesta borde inte ens få jobba kvar. Börja inte här om du vill ha rättvisa betyg och en chans o komma in på det gymnasiet du vill komma in på
Visar 30 av totalt 38 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen