Sveriges Ridgymnasium ny kund hos SchoolParrot.

Med 4 gymnasieskolor, samtliga inriktade mot hästhållning, är Sveriges Ridgymnasium den största aktören inom segmentet. Nu börjar de använda SchoolParrot premium för att jobba aktivt med omdömen online.
Sveriges Ridgymnasium
Sveriges Ridgymnasium

En av landets största aktörer, Sveriges Ridgymnasium , driver fyra gymnasieskolor med Naturbruksprogrammet inriktning Hästhållning som bas. SRG väljer att börja använda SchoolParrot premium för samtliga sina skolor. Höstterminen 2022 öppnas en ny skola i Malmö och även den kommer att anslutas. Varmt välkomna säger vi och lycka till med öppnandet av Malmö till hösten. 

Marknadsgruppen på Sveriges Ridgymnasium:

"SRG ser fram emot att samarbeta med SchoolParrot för att nå ut till fler potentiella elever med information om våra skolor och olika profiler. För oss är det viktigt att blivande elever får möjlighet att jämföra olika skolor för att kunna göra det bästa gymnasievalet. SchoolParrot har varit behjälpliga och gett oss mycket god service under vår uppstart på plattformen".

Om skolan:

Vi öppnade portarna till vår första gymnasieskola redan 2005 vilket gör oss till en etablerad friskola. Vi finns idag på fyra orter i Sverige: Svedala, Flyinge, Varberg och Kungsbacka. Hösten 2022 startar vi en ny skola i Malmö.

På samtliga skolor erbjuder vi flertalet olika profiler inom naturbruksprogrammet, alla med inriktning mot hästhållning. Vår grundläggande idé är enkel; vi ska vara Sveriges bästa gymnasieutbildning för hästintresserade elever.

Ambitionen är att ge våra elever de allra bästa förutsättningarna för att de ska få utveckla sitt hästintresse och sin talang samtidigt som de får en gedigen gymnasieutbildning som leder de vidare i livet oavsett vägval. Vissa av våra elever väljer att börja arbeta direkt efter studenten, andra att studera vidare på universitet och högskola. Bland våra tidigare elever finns bland annat lärare, mäklare och egenföretagare.

Samtliga av våra skolor är placerade i lantlig miljö med bra kommunikationer på sina respektive orter. Skollokalerna är en del av stallmiljön vilket innebär att elevernas samlade skoltid spenderas sammanhållet på anläggningen. Elevernas vardag består omväxlande av praktiska och teoretiska lektioner. Utbildningen ger eleverna de kunskaper som krävs för att genomföra avslutande gymnasiearbete som i sin tur leder till en yrkesexamen.

Många av våra elever väljer att läsa kurser som ger dem grundläggande och särskild behörighet till högre utbildning och våra elever lyckas väl! Av de elever som tog gymnasieexamen 2020 var snittet för våra skolor 92,5 procent jämfört med rikssnittet för naturbruk som var 91,6 procent.

Våra ledord; Kvalitet – Delaktighet – Glädje, genomsyrar hela vår verksamhet.

SRGs profiler på SchoolParrot:

SRG Bökeberg, Svedala: https://www.schoolparrot.se/schools/sveriges-ridgymnasium-boekeberg-svedala-13342

SRG Flyinge, Lund: https://www.schoolparrot.se/schools/sveriges-ridgymnasium-flyinge-lund-13343  

SRG Varberg: https://www.schoolparrot.se/schools/sveriges-ridgymnasium-varberg-13344 

SRG Kungsbacka: https://www.schoolparrot.se/schools/sveriges-ridgymnasium-kungsbacka-13345 

SchoolParrot är Sveriges största plattform för omdömen om skolor och utbildningar. Företaget etablerades under 2019 och har haft en stark tillväxt sedan dess. SchoolParrot har även expanderat till UK, Sydafrika och Nya Zeeland och fler länder är planerade. Varje månad har vi närmare 100 000 besök från vårdnadshavare och elever som läser och skapar omdömen om skolor. Sökande till skolor är mer benägna än tidigare att hitta "vad säger andra om skolan online?” Era blivande elever och vårdnadshavare använder redan SchoolParrot.