Välkomna säger vi till Amerikanska Gymnasiet Göteborg!

Välkomna säger vi till Amerikanska Gymnasiet Göteborg!
Välkomna säger vi till Amerikanska Gymnasiet Göteborg!
Välkomna säger vi till Amerikanska Gymnasiet Göteborg!

Det är med stor glädje vi välkomnar Amerikanska Gymnasiet Göteborg som nu börjat använda SchoolParrot. 

Peter Heddelin, rektor, om varför man valde SchoolParrot:

”Vi tror på transparens, öppenhet och att lära av varandra. För oss är det viktigt att utveckla förhållningssättet om att ta ansvar för sina åsikter och med det utveckla principer som gör att vi alla bidrar och tar ansvar för att göra den svenska skolan bättre.”

Om Amerikanska Gymnasiet.

Vi har tagit det bästa från amerikanska och svenska skolor baserat på forskning och beprövad erfarenhet och skapat – Amerikanska Gymnasiet.

USA har under lång tid varit ett av de ledande länderna inom viktiga områden såsom utbildning, naturvetenskap, teknik, idrott och entreprenörskap. Inte minst genom senare innovationer såsom internet och hela den digitala revolutionen där företag som Google, Facebook, Amazon med flera har skapats.

Även i Sverige, trots vårt lands relativa litenhet, har vi en lång tradition av innovation inom såväl forskning och teknik som entreprenörskap med tex företag som IKEA, Volvo och SKF men även internationella framgångar inom områden som idrott och musik. Vi ligger också långt fram med internationella företag inom digitalisering såsom Skype, Klarna och Spotify.

De flesta är överens om att det finns en kämparanda, en entreprenörsanda, en innovationsförmåga och en tro på att göra det omöjliga i USA som få länder i världen kan konkurrera med.

Det handlar i grunden om kultur. Kulturen är ett sätt att tänka, handla och vara, det ”sociala lim” som håller ihop ett samhälle eller en organisation. Kulturen sitter inte i väggarna utan i huvudet på oss som lever i samma kultur oavsett om det är en nation, en organisation, en skola eller en familj.

En av grundtankarna med Amerikanska Gymnasiet är att skapa en sådan anda där det är ok att tänka stort, att våga tro på sig själv och gå utanför sin egen komfortzon. För att våra elever skall våga göra det krävs både ”ramar och kramar” från oss vuxna som arbetar på skolan. Ramar och kramar som i sig skapar en lugn och trygg arbetsmiljö. Tydliga ramar och spelregler men också omtanke där vi ser och bryr oss om varandra. Vi vill också skapa en miljö där det är okej att testa och att göra misstag. Det är ju ofta i misstagen vi lär oss som mest. ”Learning by doing” är ett annat sätt att utrycka det.

Amerikanska Gymnasiet ger eleverna möjlighet att uppleva en miljö som på ett amerikanskt High School. Professionella lärare med auktoritet, tydliga spelregler och därmed en lugn och bra arbetsmiljö i en positiv och coachande anda.

Amerikanska Gymnasiet erbjuder studiemotiverade elever, med ambition att läsa vidare, i en för Sverige unik miljö. Utbildningen ger svensk gymnasieexamen och erbjuder beroende av program samtliga särskilda behörigheter som finns för vidare studier på universitet och högskola

Amerikanska gymnasiets hemsida: https://www.amerikanskagymnasiet.se/ 

Amerikanska gymnasiets sida på SchoolParrot: https://www.schoolparrot.se/schools/amerikanska-gymnasiet-goeteborg-21422 

SchoolParrot är Sveriges största plattform för omdömen om skolor och utbildningar. Företaget etablerades under 2019 och har haft en stark tillväxt sedan dess. SchoolParrot har även expanderat till UK, Sydafrika och Nya Zeeland och fler länder är planerade. Varje månad har vi närmare 100 000 besök från vårdnadshavare och elever som läser och skapar omdömen om skolor. Sökande till skolor är mer benägna än tidigare att hitta "vad säger andra om skolan online?” Era blivande elever och vårdnadshavare använder redan SchoolParrot.