Visste du att SchoolParrot läses 135 timmar per dygn?

SchoolParrot i siffror
SchoolParrot i siffror

SchoolParrot växer med användare och tiden personer spenderar på vår sida ökar. Senaste nyckeltalen summeras i denna artikel.

Senaste 12 månaderna har närmare 1 miljon besökare besökt och tagit del av omdömen eller skrivit omdömen. Dessa personer har tillsammans läst omdömen i 49 000 timmar på sidan vilket motsvarar 135 timmar om dagen, ÅRET RUNT.

Sedan skolstarten aug 2020 till idag samma period är vi ca dubbelt så stora.

Grunden till att vi lanserade SchoolParrot är att vi själva ansåg att det inte fanns någon info om hur de som går, har gått eller har barn i skolan, upplever den. Ofta finns den informationen eller diskussionen i icke publika Facebookgrupper där någon exempelvis ställer frågan; är det någon som kan ge mig tips om förskola att välja till mina barn? Den informationen tänker vi att en skola ska ha tillgängligt 24 timmar om dygnet 365 dagar om året på sin SchoolParrot profil genom att bjuda in till att lämna ett omdöme. Kvalitetsundersökningar som skolan gör själva är också bra information men de kommer oftast i form av en pdf på 27 sidor och innehåller grafer och statistik men inte faktiska ord om skolan från de som går där. Nu finns det ett komplement till det - som dessutom gör din skola mer synlig i sökträffar i Google.


Eric Gisaeus grundare av SchoolParrot:
Vi ser att behovet för vår plattform är fortsatt god och tillväxten håller i sig. Troligtvis kommer vi inför årets olika skolval vara en viktig beståndsdel när elever och vårdnadshavare ska göra sitt val. Det är givet med tanke på användningen vi har. Vi hoppas också att många skolor inser detta och mer aktivt börjar arbeta med sin skola hos oss. Ser vi till hur vår användarbas ser ut är det tydligt att det är föräldrar som väljer förskola och grundskola, samt elever i gymnasieålder som är de stora målgrupperna.

I maj 2021 gjorde vi en undersökning på sajten med 350 svar. Vill Ni ha den i sin helhet så återkom så skickar vi den. Bland annat ställde vi dessa två frågor:

"Tycker du skolor borde arbeta mer med omdömen?
JA: 87%
NEJ: 13%


Vilken är din ålder?
12-15 år: 7%
16-19 år: 41%
20-25 år: 6%
26-35 år: 15%
36-55 år: 30%
55 år: 4%

Det är gratis att arbeta med sin skola hos oss och det ger mer än många skolor tror. Ett exempel är att jämföra datan som finns på en skolas sociala medier profiler jämfört med datan vi har för samma skola hos oss. Vi har många gånger högre användning vilket borde resultera i att skolan bör lägga mer tid på omdömen. 


Många skolor har förstått detta och arbetar aktivt med sin skola på SchoolParrot. Idag har vi över 100 registrerade skolor. Har din skola tagit kontroll över sin profil?